FOTOmag 46 – novi broj na svim kioscima

Nov 15, 2010 No Comments by

Novi broj FOTOmaga je na svim kioscima. Za ovaj broj pripremili smo vam puno zanimljivih stvari, za početak tu je nastavak teme broja s RAW konverterima – u ovom broju vam donosimo usporedne rezultate 8 najpopularnijih konvertera, pa možete sami usporediti balans boja, kontrasta i dinamičkog raspona, te način na koji radi redukcija šuma i još puno drugih detalja.

U priči o srednjem formatu ovaj put smo se dotakli Hasselblada, pokušali smo prosječnom čitatelju objasniti i približiti prednosti srednjeg formata, a kako ne bi sve ostalo samo slovo na papiru, na pripadajućem DVDu možete pogledati nekoliko RAW fotografija snimljenih Hasselbladovim digitalnim aparatom. Kako biste te RAW daoteke mogli i otvoriti, priskrbili smo vam Phocus, Hasselbladov program za RAW konverziju. Phocus također možete naći na DVDu i to verzije za PC i Mac.

Svi znamo da je savršeno peglanje portreta u Photoshopu dug i mukotrpan posao. Portrait Professional je čudo od programa koji će osim standardnog peglanja tena napraviti antropološku analizu lica i prilagoditi ga standardima lijepog. Da stvar bude najbolja, pogram košta samo 50$, a probne verzije za PC i Mac možete instalirati s našeg DVDa i isprobati.

Osim toga u ovom broju možete pronaći test novog canona EOS 60D, sonya SLT A55, te panasonicovog i nikonovog kompakta, sigme 150-500mm i tamronovog malog 60mm makro objektiva. Sve testne fotografije – studijske i terenske su na DVD-u.

Uz sve to, tu su i objave najboljih radova iz natječaja FOTO tjedna, uz najbolju fotografiju iz prvih 6 krugova, objavili smo i nekoliko radova koji su ušli u najuži krug.

Izložbama smo također posvetili dosta mjesta, pa u osvrtima možete vidjeti što se je sve od ljeta dešavalo na našoj fotografskoj sceni.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

FOTOmag

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.