Photodays 2011. – natječaj

Mar 04, 2011 No Comments by

Otvoren novi natječaj za najbolje fotografije iz prethodne godine u sklopu festivala „Rovinj Photodays“

 

Četvrtu godinu zaredom otvoren je natječaj za najbolje fotografije iz prethodne godine koji se raspisuje u sklopu fotografkog festivala  Rovinj Photodays.
Među desetak tisuća radova, koliko ih pristigne svake godine, biraju se finalisti i pobjednici u 10 službenih kategorija. Najuspješnije očekuje zajednička izložba u svim većim hrvatskim gradovima, a pobjednike i novčana nagrada. Nastavlja se dosadašnja uspješna suradnja s Muzejom za umjetnost i obrt u Zagrebu, pa će odabrani radovi i ove godine biti uvršteni u stalni fundus ove kulturne ustanove.
O laureatima u 2011. godini odlučivat će peteročlani žiri, sastavljen od hrvatskih i talijanskih fotografa i fotografskih stručnjaka:  Masssimo Sordi, Stefania Rössl, Ana Opalić, Boris Cvjetanović i Sandra Vitaljić, ujedno predsjednica žirija.

Natječaj ostaje otvoren do 20. travnja, a svoje radove mogu prijaviti svi državljani RH.

Najavljene izložbe svjetskih majstora fotografije i europske premijere

Organizatori najavljuju niz aktivnosti i akcija tijekom predstojećeg razdoblja, poput velike fotorute u 7 hrvatskih gradova koja će se održavati od ožujka do lipnja u suradnji sa zagrebačkom Algebrom.
Otvorenje ovogodišnje završne manifestacije u Rovinju predviđeno je 10. lipnja. U sklopu službenog programa bit će prikazano preko 10 fotografskih izložbi svjetskih majstora fotografije, od čega nekoliko europskih premijera, razne projekcije, stručne radionice, predavanja, brojna druženja, te dodjela nagrada pobjednicima natječaja.

Od najavljenih izložbi svakako valja istaknuti: “Žene koje su snimale Rock (50 godina Rock ‘n’ Roll glazbe)” -kuratorice Gail Buckland; „Blumenfeld- modne fotografije“ -radove će prezentirati Yorick Blumenfeld, sin poznatog fotografa, “GLOBAL PHOTOGRAPHY – True Stories” -suvremena fotografija najistaknutijih mladih europskih fotografa kuratora Massima Sordija i Stefanie Rössl, te retrospektivne izložbe Maria Giacomellija i Franca Fontane u organizaciji talijanskog centra za istraživanje i arhiviranje fotografije “CRAF.

Kao predavači, izlagači, voditelji radionica i ostali sudionci, na festivalu će gostovati ugledni inozemni fotografi iz S.A.D.-a, Francuske, Španjolske, Švicarske, Njemačke, Italije…

Ukratko o festivalu „Rovinj Photodays“:

Hrvatski fotografski festival “Rovinj Photodays” cjelogodišnji je projekt popularizacije fotografske umjetnosti. Održava se u redovnim terminima, svake godine.

Festivalske aktivnosti obuhvaćaju godišnji natječaj za najbolje fotografije, završnu manifestaciju međunarodnog karaktera koja se održava u lipnju, u Rovinju, te organizaciju fotografskih izložbi i susreta tijekom čitave godine.

Projekt podržava Ministarstvo kulture RH.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Natječaji

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.