Otvorena izložba podvodnih fotografija Marinka Babića

Mar 20, 2011 No Comments byU nedjelju 20. ožujka, u Domu hrvatskih branitelja Pula u 17 sati otvorena je prva samostalna izložba podvodnih fotografija Marinka Babića pod nazivom “Portreti podmorja”.

Uz brojne prijatelje i sugrađane, na otvorenju je bila i ženska klapa „Teranke“ koje su sa nekoliko pjesama iz svog repertoara uljepšale ovaj svečani trenutak.

 

 

U svom obraćanju nazočnima, autor je istakao da svojom izložbom želi pokazati koliko smo još uvijek bogati i što sve možemo izgubiti sebičnim i neodgovornim ponašanjem prema prirodi, te kako želi da svi zajedno pokušamo sačuvati ove prizore našeg podmorja za buduće naraštaje. „More na poseban, sebi svojstven način oplemeni sve što s njim dođe u dodir. Mislim da to vrijedi i za ljude. Svijet bi bio bolji kad bi više vremena provodili u moru i uz more“, dodao je autor.

U predgovoru, Gordana Slukan je o izložbi rekla slijedeće:

„Da bi dosegnuo ljepotu prirode i ušao u prostore mnogima nepoznatog svijeta u kojem priroda oduvijek ima nadmoć nad čovjekom, autor se nije zaputio u daleke egzotične krajeve, već je nadahnuće i motive pronašao u pulskim podmorju gdje je priroda za sada uspješno odolijeva razarajućem utjecaju čovjeka.

Njegova neočekivana i neobična galerija sažima čudesnu raznolikost boja i oblika, te otkriva zadivljujući svijet obasjan duginim bojama i čarobnim zrakama svjetla.

Iako uronjen u svijet tišine, Marinko ostvaruje komunikaciju s morskim bićima koja ga prihvaćaju i dozvoljavaju da fotoaparatom zabilježi njihovu ljepotu.

Zahvaljujući njegovim fotografijama otkrivamo jedan drugačiji svijet gdje susrećemo portrete stidljivih morskih konjića, rasplesane perjaničare, mistične meduze, raskošno ukrašene puževe golaće, zvijezde, ribe, vlasulje, školjke…

Svoje modele, ta čudesna morska stvorenja on znalački posjeda u svoj podvodni studio, postavlja ih u prostor njihovog prirodnog okruženja, služi se  isključivo ambijentalnim svjetlom i  prikazuje ih u svoj njihovoj raskoši i ljepoti.“

 

Izložba je otvorena do 27 ožujka, može se razgledati u predvorju Doma hrvatskih branitelja u vremenu od 10 do 19 sati, ulaz je slobodan.

 

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Izložbe

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.