BLUR PHOTO 011 – izložba internacionalne kreativne fotografije

Jun 08, 2011 No Comments by

BLUR PHOTO 011 predstavlja bogatstvo raznolikosti svijeta fotografije

Zagreb – U četvrtak, 9.6. u 19:30 sati u galerijskom prostoru Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 otvara se izložba internacionalne kreativne fotografije BLUR PHOTO 011.

 

BLUR magazine je međunarodni e-časopis posvećen kreativnoj fotografiji koji se izdaje u Hrvatskoj. Kroz svoj dosadašnji četverogodišnji rad, BLUR je stekao svjetsku reputaciju te se u Hrvatskoj pozicionirao kao respektabilan fotografski časopis koji kontinuirano radi na aktivaciji i uzdizanju lokalne fotografske scene.

 

Kako bi i dalje poticao popularizaciju fotografske umjetnosti, BLUR magazine je pokrenuo BLUR PHOTO, godišnju izložbu internacionalne kreativne fotografije čiji je cilj prikazati različitosti i ljepotu fotografske umjetnosti.

Prvo izdanje izložbe naziva BLUR PHOTO 011 održat će se između 9. lipnja i 6. srpnja u galeriji Hrvatske pošte u Zagrebu. Na izložbi će se predstaviti odabrane fotografije objavljene u pet izdanja BLUR magazine-a (4 regularna i 1 specijalno izdanje posvećeno Polaroidu) u 2010. godini prema izboru stručnog vijeća u sljedećem sastavu:

  • Robert Gojević – glavni urednik BLUR magazine-a
  • Ivana Krnjić – izvršna urednica BLUR magazine-a
  • Tomislav Marić – profesionalni fotograf
  • Tea Rihtar – kustosica

 

Na izložbi BLUR PHOTO 011 moći se će razgledati 44 fotografije od 39 autora koji dolaze iz 18 zemalja: Australija, Belgija, Bugarska, Češka, Engleska, Filipini, Francuska, Hrvatska,  Italija, Izrael, Japan, Kanada, Latvija, Njemačka, Poljska, Rusija, SAD, Švedska. Obzirom da autori predstavljenih fotografija dolaze iz različitih dijelova svijeta, geografska udaljenost nadvladat će se internet tehnologijom, pa će se autori, putem videa, obratiti posjetiteljima izložbe te im osobno predstaviti sebe, svoj rad i izloženo djelo.

 

U skladu s uredničkom politikom BLUR magazine-a, izložbeni koncept BLUR PHOTO 011 temelji se na tematskoj i tehničkoj raznolikosti, kompozicijskoj izvrsnosti, visokoj estetskoj razini te snažnom emotivnom dojmu fotografije na promatrača. Na izložbi BLUR PHOTO 011 moći će se razgledati fotografije snimljene digitalnim i analognim fotografskim aparatima; s Polaroid i tzv. Toy kamerama (Holga, Diana), pomoću tehnologija s početka 20. stoljeća poput fotografija snimljenih kolodijskim procesom na srebrnim pločama, ali i suvremene fotografije snimljene digitalnim aparatima koje naglasak stavljaju na foto manipulaciju.

 

Izložbu smo postavili vođeni načelima BLUR-a, stoga vas upućujemo  da ključ  ove izložbe ne treba tražiti u nekom linearnom, logičnom slijedu, nizanju motiva i spajanju sličnog, već u suprotnostima i bogatstvu svijeta fotografije koji BLUR predstavlja. Red i kaos, staro i novo, ova izložba predstavlja različite motive i tehnike od kojih neke padaju u zaborav, dok druge predstavljaju najnovija dostignuća u svijetu fotografije. Osim mnoštva različitih motiva i tehnika, tu je i mnoštvo kultura i društava iz kojih dolaze njihovi autori – a to je još jedna dodatna vrijednost koja obogaćuje BLUR“ istaknula je kustosica izložbe Tea Rihtar.

 

U skladu s internetskim karakterom BLUR magazine-a, izložbu, kao i fotografije s otvorenja, moći će se razgledati i online na službenoj web stranici BLUR magazine-a kako bi bila dostupna tisućama stalnih čitatelja iz cijelog svijeta.

 

Izložba BLUR PHOTO 011 realizirana je u suradnji s Hrvatskom poštom koja redovito obogaćuje i potpomaže izložbenu ponudu Zagreba te Epsonom koji kontinuirano prepoznaje važnost podupiranja fotografske umjetničke scene te suradnje s fotografima. Medijski partneri izložbe su Fotografija.hr, Fotomag, Fotogard, Digital Foto i Fotozine.

 

Više informacija o izložbi BLUR PHOTO 011 i časopisu BLUR magazine dostupno je na www.blur-magazine.com

 

***

Ukoliko objavljujete priložene fotografije, molimo potpišite autore prema sljedećem:

  1. Igor Vasiliadis, Rusija, 211209 (kolodijski proces na srebrnim pločama)
  2. Manuel Jr. Librodo, Filipini, Onaj koji puši (digitalna kamera)
  3. Joji Iwasaki, Japan, Hana (digitalna kamera)
  4. Noelle Swan Gilbert, SAD, Dugim putem okolo (analogna kamera Holga)
  5. Ella Sverdlov, Izrael, Dan nakon (analogna kamera Polaroid)

 

***

Popis autora na izložbi BLUR PHOTO 011:

Pascal Baetens, Belgija

Antonio Barros, Francuska

Evan Brearey, SAD

William Castellana, SAD

Olivier De Rycke, Francuska

Carmen De Vos, Belgija

Tamara Dean, Australija

Alain Etchepare, Francuska

Sven Fennema, Njemačka

Denis Gržetić, Hrvatska

Oscar Hagbard, Švedska

Jennifer Henriksen, Kanada

Mike Hoban, SAD

Joji Iwasaki, Japan

Max Katsen, Izrael

Uldis Krusts, Latvija

Alexey Kurbatov, Rusija

Maciej Leszczyński, Poljska

Manuel Jr. Librodo, Filipini

Phillippe Marchand, Francuska

Akihisa Nakamura, Japan

Karmen Orlić, Hrvatska

Daniele Pezzoli, Italija

Goran Popović, Hrvatska

Jessica Reinhardt, SAD

Xavier Rey, Francuska

Jennifer Rumbach, Njemačka

Deyan Stefanov, Bugarska

Vadim Stein, Rusija

Håkan Strand, Švedska

Zora Strangefields, Njemačka

Martin Stranka, Češka

Ella Sverdlov, Izrael

Noelle Swan Gilbert, SAD

Tomislav Šmider, Hrvatska

Riccardo Testolin, Italija

James Thorne, Engleska

Igor Vasiliadis, Rusija

Karel Vojkovský, Češka


 

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Događanja, Izložbe, Opće vijesti

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.