Novi Foto Mag na svim kioscima…

Dec 09, 2011 No Comments by

 

Tema ovog broja je Lens Baby, sustav koji je pokrenuo lavinu u stvaranju savršeno nesavršenih i jedinstvenih motiva fotografija koje plijene svojim osebujnim štihom.

U novom broju vam donosimo prvu recenziju novog Photoshopa CS 6. Pogledajte i pročitajte što su nam sve dečki iz Adobea pripremili ovaj put. Uz ideju kako prozor iskoristiti kao veliki softbox, pročitajte kakva je završna kontrola proizvodnje objektiva, što možete očekivati u kojem cjenovnom razredu i da li su priče o nesavršenstvu objektiva tako česte kao što se čini. Od testova izdvajamo test novih Sonya A77 i Nex c3, novog Nikonovog sustava “NIkon 1”, te Pentaxa Q. Na stolu nam se našao i izvrstan Canonov Fish-Eye zum objektiv 8-15mm, kao i Tamronov makro objektiv. Ukoliko ste se pitali kolika je brzina grafičke kartice bitna za rad u našim omiljenim programima, pročitajte detalje u prilogu o korištenju grafičkih procesora za matematičke kalkulacije, odnosno obradu fotografija. Sve više aparata ima pomični LCD, pa pročitajte naše viđenje o tome koliko je to dobro i koliko nam to treba. Bacili smo oko i na novi Canon EOS 1Dx, aparat koji je spojio dvije linije Canonovih profesionalnih aparata, ali i potpuno novog sustava EOS C, odnosno EOS cinema namijenjenog filmskoj produkciji. U novoj rubrici o fotografskim top lokacijama pročitajte sve o slapovima u Istri, kako doći do njih te koje doba dana i godine je idealno za tu lokaciju.
Od ovog broja više pažnje ćemo posvetiti videu, pa se tako u Foto Magu pri put pojavljuje test video kamere, ali i usporedba digitalnog fotoaparata s mogućnošću snimanja video zapisa i video kamere. Ako ste se pitali koje su prednosti aparata ili kamere, pronađite to u novom broju Foto Maga. Uz test video kamere, testirali smo novu kombiniranu foto-video glavu, ali i dodatno optičko tražilo za digitalne foto aparate.

Uz sve to, tu su i stalne rubrike s vašim fotografijama, fotografijama tjedna i osvrtima na izložbe koje su održane u cijeloj Hrvatskoj.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

FOTOmag, slider

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.