Izložba Anastazije Vržine i Željka Jelenskog “STRAIGHT TO R’N’R”

Dec 21, 2011 No Comments by

ZAJEDNIČKU  IZLOŽBU FOTOGRAFIJA NAJVEĆIH SVJETSKIH ZVIJEZDA “STRAIGHT TO R’N’R”  ILI “OBJEKTIVOM U ROCK’N’ROLL” FOTOGRAFA ANASTAZIJE VRŽINA I ŽELJKA JELENSKOG NE PROPUSTITE 22. PROSINCA 2011. OD 19.30 SATI U BLAGDANSKOM OZRAČJU CAFFE-a  “ROCK N ROLLER” U PERADOVIĆEVOJ 26 U ZAGREBU…

U kulturnom obilju raznih izložbi koje se događaju u našoj metropoli i šire, rijetko ćete naići na izložbe tako usko specijaliziranog karaktera kao što su to izložbe s glazbenom tematikom, točnije izložbe  koncertne fotografije. Profesionalna  koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima,  uglavnom radi činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi – jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji, primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješnost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički  talenat osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata.

Nakon nekoliko zapaženih zasebnih izložbi na istu tematiku, dvoje od najistaknutijih predstavnika vrhunske umjetničke koncertne fotografije udružili su snage i odlučili vrlo maleni dio svojih radova prikazati javnosti:  Anastazija Vržina i Željko Jelenski, priznati fotografi, predstavit će nam svoju prvu zajedničku izložbu pod nazivom “Straight to R’n’R” ili kako kažu u slobodnom prijevodu:  “Objektivom u Rock’n’Roll” s vrlo zanimljivim umjetničkim konceptom:  prikazat će nam svaki svoje viđenje istog izvođača u akciji na istom koncertu, no u ovoj, prvoj takvoj izložbi svatko će izbaciti svoje adute po kojima su do sada i najjviše prepoznati:  Anastazija Vržina će svoje viđenje dati u atraktivnim izražajnim kolorima, a Željko Jelenski u elegantnoj crno-bijeloj tehnici.

Na izložbi će biti prikazano preko 15 setova svjetskih (i nešto domaćih)poznatih izvođača prema spomenutom konceptu, uz nekolicinu “rasparenih” setova: nekoliko fotografija s različitih koncerata različitih izvođača koje će autori “upariti” prema vlastitom glazbeno-fotografskom ritmu, i time malo “začiniti” izložbu.

Izložba “Straight to R’n’R” je primjereno prodajna:  po blagdanskim promotivnim cijenama (do 31.12.!) moći će se kupiti izloženi setovi, po setu s okvirom cijena je 900 kn,  a koji mogu zaljubljenicima u glazbu i fotografiju biti izvrstan blagdanski dar pod bor.

Na izložbi posjetioce očekuje naravno i dobra glazba i igra s vrijednim nagradama. Pa zar nismo u najveselijem razdoblju godine?

Ulaz je naravno slobodan, a šank željan društva.

 

Službene stranice Anastazije Vržina:  www.anastazijavrzina.com

E-mail kontakt:  mail@anastazijavrzina.com,  Info tel.:  +385 91 583 0406

 

Službene stranice Željka Jelenskog: www.photo-jelenski.com

E-mail kontakt: zjelenski@gmail.com, Info tel.:  +385 92 1641 423, 091 4604 554

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Izložbe

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.