Mario Glavić izlaže u Rijeci…

Jan 18, 2012 No Comments by

U riječkoj Galeriji Palach, u petak, 20 siječnja, s početkom u 20 sati, otvara se izložba fotografija Maria Glavića pod nazivom ‘Dobra..Jutra’. Izložbu je moguće pogledati do 17. veljače.

Na upit autoru što ima za reći povodom otvorenja izložbe g. Glavić je prokomentirao: Bolji sam od AriesaZG i Boddhisatve te zhrsana zajedno…
Moramo priznati da nismo shvatili o čemu se radi, ali bitno je da je autor zadovoljan.

Izložene  crno-bijele fotografije pejsaža prikazuju rana maglovita jutra uz rijeku Dobru (jedna od četiri karlovačke rijeke), glavni motiv je drveće uz rijeku, ne toliko sama rijeka. Fotografije su nastale 2011. godine.

biografija:

Mario Glavić, rođen 1.travnja 1977.g. u Karlovcu gdje je završio prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Diplomirao na ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing.

Od 2001. do 2004.g. radio kao fotograf u karlovačkom dopisništvu Jutarnjeg lista. Kasnije surađivao na putopisima za karlovački mjesečnik Kameleon.

Godinama šalje fotografije na salone umjetničke fotografije koje organizira FIAP (Federation International of Art Photography) po cijelom svijetu. Nakon uspješnih plasmana na izložbe, u kataloge, kompilacije i osvojenih nagrada, FIAP mu 2010.g. dodijeljuje počasno umjetničko zvanje Artist FIAP, a 2011.g. dosta visoko počasno zvanje Excellence FIAP kao nagradu za 250 plasiranih fotografija u oko 30 zemalja svijeta . Iste godine postaje i ravnopravni član žirija na jednom od salona umjetničke fotografije pod patronažom FIAP-a.

Od 2004.g. fotografski magazini Fotomag, Digital Foto i Refoto redovno mu objavljuju fotografije.

Fotografira podjednako pejsaže i portrete, u studiju i izvan njega. Voli kombinirati studijsko i prirodno svjetlo jer time briše granicu studijsko-prirodno-ambijentalno.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Događanja, Izložbe

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.