Canon je predstavio dvije nove serije printera s podrškom za web

Feb 01, 2012 No Comments by

Canon je predstavio novi, kompaktni višefunkcijski pisač s podrškom za web i bogat pametnim značajkama, koji će odgovarati učenicima i obiteljima koje traže ekonomičan, kvalitetan pisač s najnovijim web-značajkama. PIXMA  odlikuje se elegantnim crnim dizajnom, naprednim funkcijama i značajkama povezivosti koje maksimalno olakšavaju ispis s pametnih telefona i tablet-računala.

Novi pisači MX435 i MX515 nude brojne mogućnosti povezivanja te korisnicima nude veću fleksibilnost u odabiru mjesta i načina ispisa. Ugrađena podrška za Wi-Fi omogućuje ispis dokumenata i fotografija s bilo kojeg mjesta pokrivenog bežičnom mrežom. Podržan je i AirPrint, koji omogućuje izravan ispis s uređaja iPhone, iPad te iPod touch. AirPrint korisnicima omogućuje bežičan ispis fotografija, e-pošte, web-stranica i drugih dokumenata bez potrebe za instaliranjem upravljačkih programa za uređaje, čime se štedi vrijeme i omogućuje jednostavno korištenje. Ethernet veza na modelu MX515 omogućuje i zajedničko korištenje funkcija ispisa i skeniranja na pisaču na više računala.

Impresivan ispis, kopiranje i skeniranje

Novi modeli odlikuju se velikim brzinama ispisa fotografija i dokumenata – MX435 i MX515 nude poboljšane ISO brzine od otprilike 9,7 slika u minuti pri crno-bijelom ispisu i 5,5 slika u minuti pri ispisu u boji. Nude i ISO brzinu kopiranja pri formatu A4 od 21 sekunde. MX375 nudi ISO brzine od otprilike 8,7 slika u minuti pri crno-bijelom ispisu i 5,0 slika u minuti pri ispisu u boji te ISO brzinu kopiranja pri formatu A4 od 23 sekunde. Sva tri nova modela opremljena su potpuno integriranim automatskim ulagačem dokumenata (ADF-om), koji omogućuje jednostavno kopiranje, skeniranje i faksiranje poslova od više stranica, a brzi Super G3 faks nudi mogućnost spremanja na USB. MX515 podržava izravno spremanje na memorijske kartice putem ugrađenih utora za kartice, a nudi i mogućnost pretvaranja dokumenata u PDF datoteke i njihova spremanja na računalo.

Poboljšane funkcije i pametan dizajn

Novi modeli PIXMA MX odlikuju se kompaktnim dizajnom FastFront. Njime se omogućuje umetanje papira i tintnih uložaka s prednje strane pisača, zbog čega ga je moguće smjestiti uza zid ili na policu te tako uštedjeti dragocjen prostor. Novi tintni ulošci u boji XL FINE, koje je moguće ugraditi jednim jednostavnim klikom, nude do pedeset posto manji trošak po stranici[1] te tako korisnicima omogućuju više ispisa za manje novca. Značajka brzog pokretanja jamči brzo pokretanje novih modela MX kada se pojavi potreba za ispisom.

6,2-cm TFT zaslon u boji na modelu MX515 omogućuje izravan pretpregled fotografija iz utora za memorijske kartice, čime se olakšava prikaz odabranih funkcija. Taj se model odlikuje i dvofunkcijskim zaslonom, na kojem se prikazuju samo tipke potrebne za funkciju koja se trenutno obavlja te se tako dodatno pojednostavnjuje korištenje.

Pametna programska oprema

Novi modeli PIXMA MX opremljeni su i bogatom lepezom programskih rješenja za pametan ispis koja će se svidjeti korisnicima koji žele najnovije i najmodernije značajke – od ispisa s weba i ekoloških funkcija do kreativnog poigravanja fotografijama i HD videozapisima.

Model MX515 opremljen je programskom opremom ECO Settings, novim dodatkom Canonovoj programskoj opremi Solution Menu EX, koja prati uštede papira i emisija CO2 ostvarene zahvaljujući značajci automatskog obostranog ispisa.

Easy-WebPrint EX[2] omogućuje pametan i jednostavan ispis s weba – web-stranice ispisuju se točno onako kako treba, bez uzaludnog trošenja papira i tinte. Ta intuitivna programska oprema omogućuje spajanje više web-stranica i njihov ispis na jednom listu pomoću značajke automatskog izrezivanja ili mogućnosti za smještanje na stranicu jednim klikom te tako nudi istinski inteligentan ispis s weba.

Programska oprema Easy-PhotoPrint EX korisnicima omogućuje da zadive prijatelje i obitelj te da iskušaju svoju kreativnost ispisom fotografija, kalendara i albuma. Nova značajka Fun Filter Effect omogućuje primjenu umjetničkih slikovnih efekata na ispisane fotografije, primjerice efekata zamućene pozadine, ribljeg oka, mekanog fokusa, minijature i fotoaparata za igru.

Prizore iz HD videozapisa moguće je snimati i ispisivati iz Full HD videomaterijala snimljenih nekim od Canonovih DSLR modela ili Canonovih digitalnih fotoaparata. Od ostalih kreativnih alata, tu je značajka spajanja kadrova, koja omogućuje spajanje više prizora da bi se ispisanim fotografijama podario dojam kretanja, te značajka ispisa indeksa, koja omogućuje pretvaranje kratkog videoisječka u stripovsku ploču.

Dostupnost

Modeli MX375, MX435 i MX515 bit će dostupni diljem Europe od travnja 2012.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Tehnika

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.