Canon najavio razvoj digitalne kamere s podrškom za snimanje videozapisa u razlučivosti 4K

Apr 12, 2012 No Comments by

Canon je danas objavio da radi na razvoju nove digitalne kamere s mogućnošću snimanja videozapisa u razlučivosti 4K (4096 x 2160 piksela). Namijenjena snimanju videozapisa te produkciji u visokoj razlučivosti, EOS C500 ponudit će RAW slike u razlučivosti 4K te će se uz njega isporučivati Canonov EF navoj i standardni PL navoj.

U studenom 2011. Canon je najavio EOS C300, prvu kameru sa sustavom Cinema EOS, označivši tako svoj ulazak na tržište proizvoda za snimanje videozapisa i digitalnu produkciju. Odmah po izlasku EOS C300 dobio je same pohvale profesionalnih videosnimatelja, ponudivši izuzetnu kvalitetu snimljenih videozapisa, izvanrednu mobilnost, izdržljivost i proširivost zahvaljujući modularnom dizajnu i kompatibilnosti s Canonovom serijom objektiva EF i EF Cinema. EOS C500 odnosno EOS C500 PL temeljit će se na isto tako naprednoj platformi, uz podršku za snimanje RAW videozapisa u razlučivosti od 4000 piksela te uzorkovanju od 4:4:4 pri snimanju u razlučivosti 2K.

Uz podršku za najnoviju generaciju snimanja videozapisa u razlučivosti 4K te izlazne RAW podatke, EOS C500 odnosno EOS C500 PL postizat će iznimne rezultate na području videozapisa, a bez gubitka na kvaliteti. Nekomprimirani videozapisi u razlučivosti 4K pokazat će puni potencijal Canonove serije primarnih objektiva EF Cinema, uz funkciju Canon Log Gamma, koja omogućuje visokokvalitetno snimanje videozapisa i dugo trajanje ekspozicije potrebne videosnimateljima.

Uz to, 12-bitni RGB signal 4:4:4 pri snimanju u razlučivosti 2K (2048 x 1080) omogućit će bogatstvo boja i veliku kompatibilnost s tehnikama obrade slike, npr. s kromatskom obradom. Podrškom za brzine do 120p i pri razlučivosti 4K i pri razlučivosti 2K omogućit će bolju kreativnu fleksibilnost te snimanje videozapisa u visokoj razlučivosti pri velikoj brzini (efekt usporenog pokreta).

Radni prototip digitalne kamere EOS C500 bit će izložen na sajmu NAB 2012, jednom od najvećih svjetskih sajmova videoopreme, opreme za emitiranje i digitalne medijske opreme. NAB 2012. održavat će se od 16. do 19. travnja u Las Vegasu, u SAD-u. c-500

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Video Kamere

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.