Canon predstavio četiri nova višefunkcijska pisača PIXMA s novim programskim značajkama

Aug 08, 2012 No Comments by

ZAGREB, 7. kolovoza 2012. – Canon je predstavio četiri nova kompaktna višefunkcijska pisača PIXMA opremljena sveobuhvatnim novim programskim značajkama osmišljenima za poboljšanje rada s pisačem. Novi modeli PIXMA  MP230,MG2250MG3250 i MG4250  optimizirani su za ispis dokumenata s interneta i kućni ispis fotografija profesionalne kvalitete.

Riječ je o prvim modelima iz linije PIXMA koji su kao standardnom opremom opremljeni programom My Image Garden, platformom “sve u jednom”, koja objedinjuje svu programsku opremu dostupnu za pisače Canon PIXMA u jednom jednostavnom sučelju. Intuitivna programska oprema obuhvaća i niz novih, naprednih značajki prilagođenih korisniku, kao što su automatski prijedlozi, automatski raspored i prepoznavanje lica.

Pisači su uz to kompatibilni i s aplikacijom Print Your Days, Canonovom novom računalnom aplikacijom za Facebook, koja je osmišljena kako bi se olakšalo slanje i ispis fotografija izravno s Facebooka na pisače Canon PIXMA, bez potrebe za ikakvom dodatnom programskom opremom. Aplikacija sadrži alate koji omogućuju automatsku prilagodbu rasporeda fotografija i stvaranje jedinstvenih kolaža uz ispis do pet fotografija po stranici. Nudi i brojne stilove i mogućnosti uređivanja pomoću kojih je na ispisane fotografije moguće dodati dodatne kreativne detalje.

Putem programske opreme My Image Garden dostupan je i CREATIVE PARK PREMIUM[1], Canonov besplatan program za preuzimanje i stvaranje čestitki, ukrasa spremnih za ispis i tiskanica, koji sada nudi nov, jednostavan postupak odabira fotografija koji korisnicima omogućuje prikaz, preuzimanje i ispis slika putem jedinstvenog korisničkog sučelja. Dostupan je i nov sadržaj koje nude organizacije kao što su National Geographic i NASA, koji obuhvaća prekrasne fotografije pomoću kojih je moguće stvarati kalendare te paletu predložaka spremnih za ispis pomoću kojih je moguće izrađivati trodimenzionalne modele raketoplana.

Sva četiri nova pisača PIXMA imaju postavku za automatsko isključivanje te novu postavku za automatsko uključivanje, čime ispis iz stanja mirovanja postaje brži i praktičniji. Dokumente i fotografije moguće je poslati i s bežičnog uređaja te ih jednostavno ispisati bez potrebe za prethodnim ručnim uključivanjem pisača, a ne treba ga ni isključivati po dovršetku ispisa. Tihi način rada, koji je također dostupan na novim modelima PIXMA, nudi mogućnost tišeg ispisa.

PIXMA MP230

Novi PIXMA MP230 ekonomičan je pisač s funkcijama ispisa, skeniranja i kopiranja, savršen za korisnike koji prvi put kupuju pisač, učenike i studente te mlade obitelji kojima treba kućni pisač. Pisač se odlikuje elegantnim mat crnim dizajnom i kompaktnim dimenzijama, zauzima minimalan prostor na stolu, a ispisuje brzinom od 7,0 crno-bijelih slika u minuti i 4,8 slika u boji u minuti prema standardu ISO ESAT.

MP230 ispisuje visokokvalitetne dokumente zahvaljujući ispisnoj razlučivosti od 4800 tpi i Canonovim ispisnim ulošcima FINE, a kompatibilan je i s ulošcima ekonomične veličine XL. Kada se koristi s autentičnim Canonovim papirima i tintama, MP230 kompatibilan je i sa sustavom ChromaLife100+, koji jamči dugotrajne i prekrasne fotografije.

PIXMA MG2250

Novi MG2250 pisač je atraktivne cijene s funkcijama ispisa, skeniranja i kopiranja, a odlikuje se LCD zaslonom sa sedam segmenata. MG2250 savršen je za korisnike koji traže kompaktan i ekonomičan pisač za osobne potrebe, a odlikuje se Canonovim dizajnom FastFront, koji štedi prostor te omogućuje brzu i jednostavnu zamjenu tintnih uložaka i papira.

PIXMA MG2250 ispisuje brzinom od 8,4 crno-bijelih slika u minuti i 4,8 slika u boji u minuti prema standardu ISO ESAT. Fotografije formata 10 x 15 cm bez obruba ispisuje za približno 44 sekunde. Pri kopiranju ili ispisu korisnici mogu odabrati ispis dviju ili četiriju stranica na jednom listu papira, čime se smanjuje ukupan broj ispisanih stranica u većim dokumentima te pridonosi smanjenju ukupne potrošnje papira i troškova vezanih uz tintu.

MG2250 kompatibilan je s Canonovim ispisnim ulošcima FINE i ulošcima ekonomične veličine XL. Ispisuje do razlučivosti od 4800 tpi te podržava sustav ChromaLife100, koji daje kvalitetne, dugotrajne fotografije.

PIXMA MG3250

PIXMA MG3250 sadrži sve značajke modela MG2250, no nudi brži ispis – 9,2 crno-bijelih slika u minuti i 5,0 slika u boji u minuti. MG3250 nudi i ugrađeni Wi-Fi te besplatnu aplikaciju za pametne telefone i tablet-računala namijenjenu ispisu fotografija i skeniranju, čime se nudi fleksibilniji ispis kod kuće. Ekološki osviještenim korisnicima svidjet će se i automatski obostrani ispis kojim MG3250 omogućuje i do pedesetpostotnu uštedu na troškovima za papir.

PIXMA MG4250

PIXMA MG4250 kompaktan je višefunkcijski pisač prepun značajki. Opremljen je 6,2-centimetarskim TFT zaslonom u boji koji omogućuje jednostavan ispis bez računala, a nudi i brojne mogućnosti povezivanja. MG4250 nudi ugrađeni Wi-Fi i PIXMA Cloud Link, koji omogućuje izravan pristup internetskim albumima Picasa te značajkama Web Template Print i Google Cloud Print. Ta mogućnost fleksibilnog povezivanja putem brojnih ožičenih i bežičnih tehnologija korisnicima daje slobodu ispisa s gotovo bilo kojeg mjesta u kući te s niza bežičnih uređaja.

Zahvaljujući velikim brzinama ispisa – 9,9 crno-bijelih slika u minuti i 5,7 slika u boji u minuti – MG4250 brzo ispisuje visokokvalitetne dokumente i fotografije profesionalne kvalitete. Značajka automatskog obostranog ispisa omogućuje obostrano ispisivanje te pridonosi i do pedesetpostotnoj uštedi na troškovima za papir.

Dostupnost

PIXMA MP230, MG2250, MG3250 i MG4250 bit će dostupni diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike od rujna 2012.

PIXMA MP230 – najvažnije značajke

 • višefunkcijski model: ispis, kopiranje i skeniranje
 • jednostavno postavljanje i rukovanje
 • brz ispis dokumenata i fotografija
 • više ispisanih materijala uz dodatne tinte velikog kapaciteta
 • jednostavan i učinkovit web-ispis
 • programska oprema My Image Garden
 • aplikacija Print Your Days za ispis fotografija s Facebooka

PIXMA MG2250 – najvažnije značajke

 • kompaktni višefunkcijski model: ispis, kopiranje i skeniranje
 • brz ispis dokumenata i fotografija
 • jednostavan i učinkovit web-ispis
 • više ispisanih materijala uz dodatne XL tinte
 • programska oprema My Image Garden
 • aplikacija Print Your Days za ispis fotografija s Facebooka
 • postavke za automatsko uključivanje i isključivanje

PIXMA MG3250 – najvažnije značajke

 • Wi-Fi višefunkcijski uređaj: ispis, kopiranje i skeniranje
 • mobilni ispis i podrška za Apple AirPrint
 • jednostavan i učinkovit web-ispis
 • više ispisanih materijala uz dodatne XL tinte
 • ušteda papira uz automatski obostrani ispis
 • brz ispis dokumenata i fotografija
 • programska oprema My Image Garden
 • postavke za automatsko uključivanje i isključivanje

PIXMA MG4250 – najvažnije značajke:

 • napredni Wi-Fi višefunkcijski uređaj
 • funkcije ispisa, kopiranja i skeniranja
 • PIXMA Cloud Link sa značajkom Google Cloud Print
 • mobilni ispis i podrška za Apple AirPrint
 • više ispisanih materijala uz dodatne XL tinte
 • ušteda papira uz automatski obostrani ispis
 • brz ispis dokumenata i fotografija
 • programska oprema My Image Garden

 

###

O Canonu Europe

Canon Europe regionalna je prodajna i marketinška podružnica tvrtke Canon Inc., koja ima predstavništva u 116 zemalja te zapošljava više od 11.000 ljudi diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (tzv. regije EMEA).

Canon je osnovan 1937. s jasnim ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate. Od tada je Canonova neumorna strast prema snazi slike proširila njegovo djelovanje na brojna druga tržišta te od njega učinila svjetskog predvodnika na području slikovnih rješenja za privatne i poslovne korisnike. U ta se rješenja ubrajaju proizvodi kao što su digitalni kompaktni i SLR fotoaparati, profesionalni snimateljski objektivi, prijenosni rendgenski uređaji, višefunkcijski pisači iprodukcijski tiskarski strojevi, a uz sve se te proizvode nude raznovrsne popratne usluge.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudio najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge te ispunio kreativne potrebe svojih korisnika. Od fotografa amatera do profesionalnih tiskara, Canon svakom svom korisniku omogućuje ostvarivanje vlastite strasti prema slici.

Canon vjeruje da je briga o interesima društva i okoliša neizostavan dio dobrog poslovanja. Taj stav utjelovljuje njegova korporacijska filozofija kyosei, kojom se promiče “zajednički život i rad radi općeg dobra”.

Dodatne informacije o tvrtki Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Tehnika

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.