Canon EOS C500 – Canon obogatio Cinema EOS System

Aug 30, 2012 No Comments by
ZAGREB, 6. rujna 2012. – Canon je obogatio sustav Cinema EOS System službenim predstavljanjem s nestrpljenjem iščekivane profesionalne videokamere 4K Cinema i dvaju objektiva s kompaktnim zumom kojima se obogaćuje linija objektiva EF Cinema. Modeli EOS C500CN-E15.5-47mm T2.8 L S/SP i CN-E30-105mm T2.8 L S/SP, prvotno predstavljeni kao razvojni projekti u travnju 2012., sada zajedno s novom videokamerom EOS C100 i revolucionarnim modelom EOS C300 čine dosad najjaču Canonovu liniju, koja nudi vrhunsku kvalitetu i performanse u širokoj paleti konfiguracija.

Canonov sustav Cinema EOS System spaja jedinstvena stručna znanja Canonovih odjela za DSLR modele, videokamere, televizijsku opremu i objektive te profesionalcima svih profila nudi iznimnu kvalitetu i kreativnu slobodu. Zahvaljujući novom osnovnom modelu EOS C100 te modelu 4K EOS C500, sustav je sada proširen te može ispuniti brojne produkcijske potrebe korisnika svih razina. Canonovi novi kinematografski objektivi sa zumom nude izvrsnu vrijednost i performanse u verziji EF i PL te omogućuju kompatibilnost s praktično svim danas dostupnim produkcijskim fotoaparatima. Svi će novi modeli biti izloženi na sajmu IBC 2012., što će biti prvi put da je cijeli sustav Cinema EOS System izložen u Europi.

“Riječ je o našoj dosad najnaprednijoj liniji profesionalnih videoproizvoda”, izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga u odjelu Professional Imaging u tvrtki Canon Europe. “Svaki od tih novih proizvoda razvijen je u cilju ispunjavanja potreba profesionalnih korisnika i omogućivanja povećanja njihove kreativnosti. EOS C500 i novi kinematografski objektivi sa zumom te EOS C100 proširuju našu ponudu kako bismo ispunili potrebe još većeg broja korisnika, od neovisnih korisnika do videosnimatelja.”

EOS C500 – revolucionarna razlučivost snimanja videozapisa 4K

Nakon predstavljanja razvojnih projekata u travnju 2012. Canon je potvrdio predstavljanje modela EOS C500, nove digitalne kinematografske videokamere s podrškom za izlazne videozapise u razlučivosti 4K (4096 x 2160 piksela), na europskom tržištu. Namijenjen filmskoj industriji te sektoru digitalne produkcije visoke razlučivosti, model EOS C500 omogućuje izlazne slike razlučivosti 4K u obliku RAW podataka te njihovo snimanje pomoću vanjskog uređaja. Nekomprimirani izlazni materijali u razlučivosti 4K omogućuju i potpuno iskorištavanje mogućnosti koje nudi Canonova sve bogatija linija objektiva 4K EF Cinema, dok navoj EF s priključkom Cinema Lock rukovateljima olakšava zamjenu objektiva tijekom snimanja.

Uz nekomprimirane 4K materijale, EOS C500 podržava 12-bitne ili 10-bitne RGB 4:4:4 izlazne signale za 2K (2048 x 1080 piksela) ili Full HD vanjsko snimanje te tako daje bogate boje i veliku razinu kompatibilnosti sa slikovnim procesima kao što je pozicioniranje kromatskog ključa. Videokamera podržava i kvalitetu snimanja do 120p u načinu rada 4K i 2K te tako nudi poboljšanu kreativnu fleksibilnost za brzo (usporeno) snimanje videozapisa. Značajka Canon Log Gamma nudi visokokvalitetne videozapise i veliku ekspozicijsku širinu kakve traže profesionalni videosnimatelji.

Utemeljen na istoj naprednoj platformi kao i model EOS C300, model EOS C500 nudi iznimne performanse, nevjerojatnu mobilnost i vrhunske mogućnosti proširenja. Navoj u verziji PL pruža podršku za standardne objektive, a model s navojem EF prvi je fotoaparat iz linije Cinema EOS s izmijenjenim navojem EF s priključkom Cinema Lock. Taj je navoj projektiran na temelju povratnih informacija korisnika, a osmišljen je za pojednostavnjivanje zamjene objektiva usred snimanja. Korisnik više ne mora zakretati objektiv, već se sada zakreće novi navoj dok objektiv ne sjedne na mjesto, čime se omogućuje jednostavnije rukovanje tijekom snimanja u studiju i na terenu.

Novi objektivi s kompaktnim zumom – fleksibilnost, performanse i vrijednost

Novim objektivima EF Cinema dodatno se obogaćuje sustav Cinema EOS System – svaki je od tih objektiva projektiran kako bi ponudio vrhunske performanse, mobilnost i konkurentne cijene. Predstavljeni su širokokutni kinematografski objektiv CN-E15.5-47mm T2.8 L S te novi telefoto kinematografski objektiv sa zumomCN-E30-105mm T2.8 L S, oba dostupna u verziji s navojem EF i u verziji s navojem PL. Svi novi objektivi nude dostatnu razlučivost za 4K produkciju, što ih čini idealnim za korištenje uz Canonove kinematografske videokamere EOS C500 i EOS-1D C, oba s podrškom za snimanje 4K videozapisa.

Svi su novi objektivi kompatibilni sa standardnim modelima videokamera ekvivalentnima formatu Super 35 mm, dok vrhunska optička konstrukcija pruža izvrsnu fleksibilnost i omogućuje korištenje u brojnim situacijama. Objektivi se odlikuju kompaktnim, laganim kućištem koje podržava svestran žarišni raspon, što ih čini idealnim za snimanje uz držanje videokamere u ruci, te brojnim poboljšanjima u dizajnu potaknutima uvidom u način rada korisnika, primjerice ujednačenim prednjim promjerom, standardnim razmakom između zubaca i pomakom fokusa od 300 stupnjeva koji omogućuje preciznu prilagodbu fokusa. Kao savršena dopuna Canonovim postojećim vrhunskim kinematografskim objektivima sa zumom i primarnim objektivima iz linije EF Cinema, ti novi objektivi s kompaktnim zumom kinematografskim i videostručnjacima svih profila nude širu paletu kreativnih mogućnosti, bez obzira na to rade li u studiju ili na terenu.

###

O Canonu Europe

Canon Europe regionalna je prodajna i marketinška podružnica tvrtke Canon Inc., koja ima predstavništva u 116 zemalja te zapošljava više od 11.000 ljudi diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (tzv. regije EMEA).

Canon je osnovan 1937. s jasnim ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate. Od tada je Canonova neumorna strast prema snazi slike proširila njegovo djelovanje na brojna druga tržišta te od njega učinila svjetskog predvodnika na području slikovnih rješenja za privatne i poslovne korisnike. U ta se rješenja ubrajaju proizvodi kao što su digitalni kompaktni i SLR fotoaparati, profesionalni snimateljski objektivi, prijenosni rendgenski uređaji, višefunkcijski pisači iprodukcijski tiskarski strojevi, a uz sve se te proizvode nude raznovrsne popratne usluge.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudio najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge te ispunio kreativne potrebe svojih korisnika. Od fotografa amatera do profesionalnih tiskara, Canon svakom svom korisniku omogućuje ostvarivanje vlastite strasti prema slici.

Canon vjeruje da je briga o interesima društva i okoliša neizostavan dio dobrog poslovanja. Taj stav utjelovljuje njegova korporacijska filozofija kyosei, kojom se promiče “zajednički život i rad radi općeg dobra”.

Dodatne informacije o tvrtki Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

slider, Video Kamere

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.