Canon predstavio EOS 70D

Jul 02, 2013 Comments Off on Canon predstavio EOS 70D by

Canon je predstavio vrhunski novi model u svojoj svjetski poznatoj seriji EOS – EOS 70D. Osmišljen za ambiciozne zaljubljenike u fotografiju, EOS 70D idealan je fotoaparat za sve koji svoje fotografske vještine žele uzdignuti na novu razinu. Spaja potpuno novu, Canonovu slikovnu tehnologiju, prvu svoje vrste na svijetu, i snažne, kreativne i bežične značajke za razmjenu sadržaja te tako nudi responzivan, svenamjenski fotoaparat idealan za bilježenje trenutaka uz zadivljujuće fotografije i Full HD videozapise.

Zabilježite trenutak uz fotografije i Full HD videozapise

EOS 70D odlikuje se novim APS-C CMOS senzorom od 20,2 megapiksela, koji je projektirao i proizveo Canon. Riječ je o prvom digitalnom SLR fotoaparatu na svijetu koji se odlikuje revolucionarnom tehnologijom Dual Pixel CMOS AF. Ta tehnologija nudi glatko i precizno automatsko fokusiranje (AF) pri snimanju Full HD videozapisa te brzo namještanje automatskog fokusa pri snimanju u načinu rada Live View.

Tu je i 14-bitni procesor DIGIC 5+ te sustav AF System s izoštravanjem u devetnaest križnih točaka, pa EOS 70D snima nevjerojatne slike pune razlučivosti brzine do sedam sličica u sekundi te s maksimalno 65 JPEG ili 16 RAW slika u pojedinačnom slijedu[1]. Uz to, ISO raspon vrijednosti ISO 100-12800 fotografima omogućuje snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti i korištenje većih brzina zatvarača uz zadržavanje visoke kvalitete slike.

“Neizrecivo me impresionirao broj novih tehnologija koje su stale u jedno jedino kućište modela EOS 70D, kao i njegova svestranost”, izjavio je Brutus Östling, Canon Ambassador. “EOS 70D savršen je fotoaparat za svakoga tko želi razviti svoje fotografske vještine. Pogodan je ne samo za jednostavno i iznimno kvalitetno snimanje osoba, krajolika i akcije, već i za snimanje u Full HD razlučivosti uz brzinu fokusiranja koju sam dosad smatrao nemogućom. Fotoaparat se dokazao i u najzahtjevnijim okolnostima, a pomoću svoje palete tehnologija nove generacije uspješno je riješio svaki test s kojim sam ga suočio. To se osobito odnosi na novu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF. Uz taj se model DSLR fotografiranje i snimanje videozapisa zaista podiže na sasvim novu razinu.”

Canonova nova tehnologija Dual Pixel CMOS AF nudi brze performanse automatskog fokusa pri snimanju u načinu rada Live View te glatko i precizno fokusiranje u Full HD videozapisima. Korisnicima olakšava razvoj vještina u snimanju videozapisa jer im omogućuje zadržavanje objekta snimanja u oštrom fokusu i stvaranje profesionalnih efekata prilagodbe fokusa. Tehnologija koristi naprednu CMOS arhitekturu, koja omogućuje korištenje dviju fotodioda u svakom pikselu, pri čemu je svaku moguće očitavati samostalno radi postizanja automatskog fokusa ili pak zajedno radi snimanja slike, čime se u svakom trenutku jamči maksimalna kvaliteta slike.

Napredan sustav automatskog fokusiranja za fotografije obuhvaća devetnaest križnih točaka za automatsko fokusiranje raspoređenih u čitavom kadru, čime se omogućuje brzo i precizno automatsko fokusiranje, idealno za praćenje sportaša i divljih životinja dok se kreću unutar kadra. Sustav automatskog fokusiranja moguće je prilagođavati, čime se fotografima omogućuje da se prilagode objektu snimanja. Točke za automatsko fokusiranje mogu se koristiti pojedinačno, zajedno u malim skupinama ili kao široko aktivno područje za nepredvidljivije objekte snimanja. Namjenski gumb za odabir područja automatskog fokusa, praktično smješten pokraj gumba za otpuštanje zatvarača, omogućuje brzu promjenu načina rada, a da se pritom fotoaparat ne odmiče od oka.

Stručno projektiran za profesionalnu kontrolu

Napredne značajke modela EOS 70D smještene su u stručno projektirano kućište osmišljeno za udobnost i brz rad. Inteligentno tražilo, koje nudi pokrivenost kadra od 98 posto i uvećanje od 0,95x, fotografima omogućuje udobno kadriranje fotografija i pregled postavki putem elektroničkog prikaza na slici. Praktično smještene kontrole omogućuju trenutan pristup postavkama koje se najčešće koriste, kao što su ISO, odabir načina rada automatskog fokusa i mjerenje, pa korisnici mogu brzo promijeniti postavke i usredotočiti se na bilježenje trenutka.

7,7-centimetarski (3,0-inčni) višekutni LCD dodirni zaslon Clear View II s oštrom razlučivošću od 1.040.000 točaka idealan je za snimanje videozapisa ili pak sastavljanje kompozicija iz neobičnih i kreativnih kutova. Zaslon je kapacitativan, pa podržava niz višedodirnih gesti, uključujući prevlačenje prstom i zumiranje pincetnim pokretom, što je idealno za kretanje izbornicima, izmjenu postavki i brzo pregledavanje slika.

Pametne mogućnosti povezivanja za jednostavnu kontrolu i trenutnu razmjenu

EOS 70D najnoviji je model iz serije EOS koji se odlikuje integriranom Wi-Fi vezom te tako nudi slobodu daljinskog upravljanja fotoaparatom i razmjene slika. Korisnici se putem Wi-Fi veze mogu povezati s aplikacijom EOS Remote i upravljati brojnim postavkama slike, uključujući ISO i ekspoziciju, te fokusirati sliku i otpustiti zatvarač. Fotografi mogu i daljinski koristiti način rada Live View te pregledavati i ocjenjivati snimljene slike.

Sloboda trenutne kreativnosti

EOS 70D odlikuje se brojnim kreativnim načinima rada koji olakšavaju snimanje jedinstvenih slika. Ugrađeni HDR rješava izazov snimanja u zahtjevnim situacijama s jakim kontrastom spajanjem triju ekspozicija u jednu, s više pojedinosti u osjenčanim i jače osvijetljenim područjima. Višeekspozicijski način rada fotografima omogućuje snimanje i spajanje najviše devet ekspozicija u jednu fotografiju, a brojni kreativni filtri omogućuju trenutnu promjenu stila i dojma fotografije.

Eksperimentiranje s kreativnom dodatnom bljeskalicom jednostavno je zahvaljujući integriranom odašiljaču Speedlite, koji omogućuje upravljanje većim brojem bljeskalica Canon Speedlite EX iz fotoaparata.

Kreativni Full HD videozapisi

Uz prekrasne fotografije, EOS 70D fotografima omogućuje i stvaranje visokokvalitetnih videozapisa bez velikog truda. Videozapise u razlučivosti Full HD (1920 x 1080p) moguće je snimati u više brzina – moguće je odabrati brzinu od 30 fps, 25 fps ili 24 fps te 60 fps i 50 fps uz razlučivost od 720p – te uz brojne mogućnosti komprimiranja radi postprodukcijske obrade i razmjene. Zahvaljujući novoj tehnologiji Dual Pixel CMOS AF, način rada Movie Servo AF prati objekte snimanja dok se kreću, čak i nakon promjene kompozicije slike, čime se jamči da će uvijek biti u fokusu. Korisnici umjesto toga mogu odabrati i druga područja fokusiranja na više od osamdeset posto kadra jednostavnim pritiskom na dodirni zaslon, čak i tijekom snimanja, čime se jamči da će videozapisi i dalje biti oštri i jasni čak i ako se objekt snimanja kreće ili ako korisnik promijeni kompoziciju slike.

Videosnimatelji mogu uživati u stereozvuku putem ugrađenog mikrofona ili pak poboljšati zvuk pomoću ugrađenog ulaznog priključka za vanjski mikrofon. Potpuna kontrola nad postavkama kao što su otvor blende i ISO brzina moguća je i putem ručnog načina rada, kojim se korisnicima omogućuje veća sloboda kada usavrše vještine.

EOS 70D – najvažnije značajke:

  • APS-C CMOS senzor od 20,2 megapiksela i procesor DIGIC 5+
  • križni sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devetnaest točaka i snimanje brzinom od 7 fps
  • tehnologija Dual Pixel CMOS AF
  • trenutna razmjena i daljinsko upravljanje putem Wi-Fi veze
  • ISO 12800 (H:25600)
  • 7,7-centimetarski višekutni LCD dodirni zaslon Clear View II
  • inteligentno tražilo
  • Full HD videozapisi

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati, slider

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.