Isti, ali drugačiji; Nikon predstavio Coolpix P7800 s elektronskim tražilom

Sep 05, 2013 Comments Off on Isti, ali drugačiji; Nikon predstavio Coolpix P7800 s elektronskim tražilom by

Nikon je predstavio novi Coolpix P7800, koji predstavlja vrhunac ponude u segmentu kompaktnih fotića, zamjenjujući tako model P7700. P7800 iznimno je slićan svom prethodniku, a jedina izrazita razlika je u elektronskom tražilu. Za one koji se ne sjećaju, spomenimo kako su svi modeli iz P serije kompakata imali optičko tražilo, dok  P7700 nije . Sada je ponovo tu, na P7800, samo u elektronskoj izvedbi. Ostale odlike su više manje nepromjenjene u odnosu na P7700. Fotić je opremljen zoom objektivom 28-200mm (ekvivalentno punom forrmatu senzora) f2-4.

Nikon COOLPIX P7800 – nova slika kvalitete

Dizajniran za entuzijaste koji žele dobiti najviše od svojih fotoaparata, snažni model P7800 spaja vrhunsku kvalitetu slika i ručno upravljanje s lako prenosivim kompaktnim COOLPIX kućištem. Svestran i s odličnim reakcijama na naredbe koje osiguravaju slikanje bez stresa, COOLPIX P7800 je opremljen svijetlim objektivom NIKKOR visoke razlučivosti i 7,1x zumom s 2 ED stakla i otvorom blende sa 7 lamela za bolju zamućenost pozadine i kristalno jasan fokus. Savršen model za zanimanja za koja je potreban prijenosni fotoaparat visoke kvalitete, primjerice, za arhitekte ili za one koji posluju s nekretninama, model P7800 opremljen je da impresionira.

S 12 megapiksela, velikim osvijetljenim CMOS senzorom u kombinaciji s ugrađenim elektroničkim tražilom i jasnim RGWB LCD zaslonom veličine 7,6 cm s promjenjivim kutom, ovaj model omogućuje vam da kontrolirate fotografije, gdje god vas pustolovine odvele. P7800, ultimativni prijenosni fotoaparat izvrsnih performansi, s brzim pokretanjem i savršeno točnim automatskim fokusiranjem s tehnologijom za smanjenje vibracija druge generacije, omogućuje kontinuirano snimanje brzinom do 8 fps i idealan je za odlučne fotografe koji možda nemaju DSLR pri ruci. RAW kompatibilnost (NRW) znači da ćete uvijek dobiti najbolje od senzora, neovisno o zahtjevima slike.

Pri prebacivanju na videozapis monitor s promjenjivim kutom modela P7800 veličine 7,6 cm zaista dolazi do izražaja te omogućuje korisnicima dokumentiranje događaja iz najužih kutova, držanje fotoaparata na udaljenosti ruke te snimanje vlastitog videodnevnika ili autoportreta. Puna HD razlučivost od 1080p (brzinom od 25 ili 30 fps) s ugrađenim stereomikrofonom (i izlazom za vanjski mikrofon) stavlja prilagodljivost u središte ovog moćnog COOLPIX modela. Uz način Custom Movie (Prilagođeni videozapis) možete postaviti i brzinu okidača, otvor blende, ISO postavke, Picture Control, ručno fokusiranje, optički zum i izjednačenje bijelog za kreativnu kontrolu. Kako biste u potpunosti iskoristili potencijal ovog fotoaparata, model P7800 kompatibilan je s cijelim setom dodatne opreme uključujući bežični prilagodnik WU-1a za trenutno dijeljenje slika ili daljinsko upravljanje fotoaparatom putem pametnog telefona.

Nicolas Gillet, voditelj razvoja proizvoda za široku potrošnju tvrtke Nikon Europe komentira: „Model COOLPIX P7800 doista pomiče granice naših kompaktnih fotoaparata te objedinjuje vrhunsku kvalitetu slika i munjevito brze reakcije na naredbe s izrazito svijetlim NIKKOR objektivom visoke razlučivosti za postizanje nevjerojatno oštrih rezultata. Mogućnosti ovog fotoaparata čine ga vodećim modelom COOLPIX s korisnim karakteristikama poput zaslona s promjenjivim kutom i ugrađenim elektroničkim tražilom za ostvarivanje najboljih mogućih rezultata prilikom snimanja videozapisa i običnih slika. Ručno upravljanje sadrži tri korisnička načina rada, dva funkcijska gumba i dva kotačića odabira naredbe (stražnji i prednji), što daje doista poseban spoj performansi i svestranosti.”

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.