Canon dovršio nadogradnju linije pisača imagePROGRAF s osam boja novim modelima za tržište grafičkog dizajna

Sep 27, 2013 Comments Off on Canon dovršio nadogradnju linije pisača imagePROGRAF s osam boja novim modelima za tržište grafičkog dizajna by

Canon,  vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, objavio je da će u liniju pisača imagePROGRAF s osam boja dodati dva nova modela te tako dovršiti nadogradnju te linije modela širokog formata namijenjenih tržištu grafičkog dizajna.

Novi modeli imagePROGRAF iPF6400S i iPF8400S – zamjena za model iPF6300S, odnosno iPF8300S – namijenjeni su produkciji velikog kapaciteta, a oba se odlikuju spremnicima s tintom s podrškom za hot swapping i novim senzorom za gustoću boje kakav je dostupan na modelu iPF9400S (predstavljenom u rujnu 2012.).

Te značajke korisnicima u sektoru produkcije, izrade probnih otisaka, fotografije i dizajna jamče vrhunsku kvalitetu slike i neprekinut ispis u čitavoj liniji modela s osam boja formata od 24 inča do 60 inča.

Pisač imagePROGRAF iPF6400S opremljen je neobaveznim spektrofotometrom kojim se podržava iznimno precizno upravljanje bojama te programskom opremom Colour Calibration Management Console (CCMC), koja je sada podržana na svim modelima u toj liniji. U kombinaciji s tehnologijom “Calibration Link” korisnici mogu upravljati dosljednošću boja na više modela s osam boja, čime se znatno pojednostavnjuje administracija. Uz to, u kombinaciji s poznatim rješenjem za RIP neovisnog dobavljača, korisnici pomoću neobaveznog spektrofotometra mogu provoditi provjeru boja i automatski stvarati profile boja.

iPF6400S je opremljen i neobaveznim većim spremnikom za tintu od 300 ml (uz standardni spremnik od 130 ml), a ujedno je riječ i o posljednjem modelu u liniji pisača s osam boja u koji je ugrađen podspremnik za tintu koji omogućuje neprekinut ispis (odnosno hot swapping) tijekom zamjene spremnika za tintu.

Dodatne značajke, primjerice automatska kompenzacija mlaznica, slanje izvješća o pogreškama e-poštom i obavijesti o zamjeni potrošnog materijala, čine taj pisač idealnim za produkcijska okruženja jer podržavaju neprekinutu produktivnost u situacijama u kojima je najvažnija.

Zahvaljujući većem tvrdom disku od 250 GB (u odnosu na 160 GB na prethodnim modelima) kojim su opremljeni iPF6400S i iPF8400S, korisnici mogu pohraniti veći broj datoteka te ih jednostavno ponovno ispisati bez potrebe za ponovnim slanjem datoteka s računala.

Uz programsku opremu s dodatnom vrijednošću, uključujući dodatak za Photoshop (profesionalnu programsku opremu za ispis fotografija) i PosterArtist Lite (programsku opremu za jednostavnu izradu postera), koji su dio standardne opreme, svi modeli imagePROGRAF s osam boja sada su opremljeni i programskom opremom Direct Print & Share, kojom se ubrzava rad s ispisom jer se pojednostavnjuje ispisni proces i omogućuje razmjena utemeljena na oblaku.

Direct Print & Share nudi praktičan, izravan ispis datoteka bez pokretanja aplikacije ili pristupanja upravljačkom programu za pisač. Povećava produktivnost koordiniranom obradom većeg broja datoteka te omogućuje skupni ispis JPEG, TIFF i PDF datoteka.

“Poboljšanja predstavljena na modelima iPF6400S i iPF8400S namijenjena su povećanju kvalitete slike, produktivnosti i praktičnosti korištenja”, izjavio je Yuichi Miyano, direktor odjela za tisak velikog formata u tvrtki Canon Europe. “Uvijek osluškujemo potrebe i očekivanja korisnika, pa se ova najnovija ažuriranja temelje na tim povratnim informacijama te nam, kao i uvijek, omogućuju ponudu još naprednijih i svestranijih proizvoda.”

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Tehnika

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.