Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF

Jun 03, 2013 Comments Off on Canon obilježio proizvodnju devedesetmilijuntog objektiva EF by

Canon je objavio dostizanje još jedne prijelomne točke u proizvodnji objektiva – proizveo je devedesetmilijunti zamjenjivi objektiv iz serije EF. To je postignuće ostvareno svega devet mjeseci nakon što je Canon objavio proizvodnju osamdesetmilijuntog objektiva u kolovozu 2012., što je dokaz velike potražnje za objektivima iz serije EF i njihove trajne popularnosti.

Tijekom proteklih je dvadeset i šest godina Canon predvodnik na području uređaja za rad sa slikama te potiče potražnju vrhunskim inovacijama. Proizvodnja Canonovih prepoznatljivih objektiva iz serije EF započela je 1987. godine u pogonu u Utsunomiyi, a serija je predstavljena istodobno s prvim SLR fotoaparatom iz serije EOS. Otada globalna potražnja za Canonovim proizvodima iz serije EOS i objektivima neprestano raste te je 2011. godine proteklo samo devet mjeseci između proizvodnje šezdesetmilijunte i sedamdesetmilijunte jedinice. Da bi ispunio takvu potražnju, Canon je povećao svoje proizvodne kapacitete pogonima u Tajvanu, Maleziji i Japanu.

Canon tijekom čitavog svog postojanja potiče razvoj na području uređaja za rad sa slikama te je često bio prvi proizvođač koji je na tržištu ponudio određeni proizvod[1], primjerice ultrazvučni motor (Ultrasonic Motor, USM) koji se koristi u objektivima, tehnologiju stabilizacije slike (IS), višeslojni difraktivni optički (DO) element i antireflektivnu SWC tehnologiju.

Objektivi EF – dosljedna preciznost, potpuna svestranost

U svibnju ove godine Canon je predstavio EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x, supertelefotoobjektiv sa zumom, koji je opremljen internim ekstenderom od 1,4x i nudi širok raspon zuma od 200 mm do 560 mm. Canonova linija objektiva EF stoga se trenutno sastoji od osamdeset modela[2] , a obuhvaća i seriju objektiva EF Cinema namijenjenu kinematografskoj i televizijskoj produkciji.

Canon će nastaviti poboljšavati svoje raznovrsne slikovne tehnologije na temelju svojih osnovnih stručnih znanja s područja optike te težiti proizvodnji izvanrednih, pouzdanih objektiva i fotoaparata, a pritom obogaćivati fotografsku i videografsku kulturu slike. Canonova ponuda prilagođena je raznovrsnim potrebama fotografa – od korisnika početnika do naprednih amatera i profesionalaca.

Najvažniji datumi u proizvodnji objektiva EF

  • 1995.: broj proizvedenih objektiva EF prelazi brojku od deset milijuna jedinica
  • 2001.: broj proizvedenih objektiva EF prelazi brojku od dvadeset milijuna jedinica
  • 2006.: proizvedeno trideset milijuna objektiva EF
  • 2008.: u travnju dosegnuta brojka od četrdeset milijuna proizvedenih jedinica
  • 2009.: proizvedeno pedeset milijuna jedinica
  • 2011.: u siječnju dosegnuta brojka od šezdeset milijuna proizvedenih jedinica
  • 2011.: u listopadu dosegnuta brojka od sedamdeset milijuna proizvedenih jedinica
  • 2012.: do kolovoza dosegnuta brojka od osamdeset milijuna proizvedenih jedinica

Od početka proizvodnje 1987. razvoj objektiva EF proširio se na ukupno četiri proizvodna postrojenja: Canon Inc., Sdn. Bhd., Utsunomiya i Oita.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Objektivi

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.