Canon predstavio EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

May 27, 2013 Comments Off on Canon predstavio EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x by

Canon je predstavio novu kategoriju u svojoj liniji supertelefoto objektiva visokih performansi: model EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x iz Canonove hvaljene serije L. EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se fleksibilnim žarišnim rasponom od 200 mm do 400 mm s fiksnim otvorom blende od f/4, optičkim stabilizatorom slike s četiri položaja brzine zatvarača i, prvi put na nekom komercijalno dostupnom objektivu, ugrađenim konverterom od 1,4x. Te značajke zajedno nude izvanredno svestran objektiv namijenjen sportskim fotografima i snimateljima divljih životinja. Robusno kućište od slitine magnezija, ekološke značajke i specijalizirani premazi za leće čine ga idealnim i za mobilno korištenje te u kombinaciji s najkvalitetnijim optičkim elementima nude izvrsne rezultate, čak i u najtežim uvjetima.

Bliže akciji uz vrhunsku kvalitetu slike

Doseg objektiva EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x povećava ugrađeni konverter od 1,4x, koji se uključuje i isključuje prebacivanjem poluge te pruža dodatnu žarišnu duljinu od 280 mm do 560 mm, čime fotografima omogućuje da se još više približe udaljenoj akciji. Kako bi zajamčio najbolje slikovne performanse, optički dizajn sadrži i fluoritne i UD leće, što pridonosi smanjenju kromatske aberacije i uklanjanju zamućivanja boje. Napredan antireflektivan SWC premaz i premaz Super Spectra pridonose smanjenju popratnih slika i odbljesaka. Zahvaljujući primjeni najnovijih optičkih tehnologija, slikovne performanse ne smanjuju se kada se koristi ugrađeni konverter.

Fiksni otvor blende od f/4[1] omogućuje korištenje većih brzina zatvarača za snimanje brze akcije i slabo osvijetljenih prizora. Novoprojektirani optički stabilizator nudi preciznost veću za četiri položaja brzine zatvarača, dok način rada IS Mode 3 primjenjuje stabilizaciju slike samo prilikom ekspozicije, čime se fotografima omogućuje panoramsko snimanje brze akcije bez prekomjerne kompenzacije kretanja putem značajke stabilizacije slike. To je idealno za sportske fotografe, koji obično na raspolaganju imaju samo djelić sekunde za snimanje prizora pred sobom.

Snažno, fleksibilno fokusiranje

EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se Canonovim revolucionarnim prstenastim ultrazvučnim motorom, koji omogućuje brzo, tiho automatsko fokusiranje. Za fotografe koji više vole sami ugoditi fokus tu je mogućnost potpune ručne kontrole koja omogućuje ručno fokusiranje u bilo kojem trenutku tijekom korištenja automatskog fokusa. Način rada Power Focus (PF) povećava fleksibilnost tijekom snimanja videozapisa na modelima EOS-1D C ili EOS-1D X te fotografima omogućuje preciznu dinamičnu prilagodbu fokusa pri jednoj od dviju brzina, i to jednostavnim zakretanjem prstena za vraćanje fokusa i njegovim zaustavljanjem na unaprijed određenoj udaljenosti.

Visoke performanse za profesionalne potrebe

EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x projektiran je za ispunjavanje profesionalnih potreba za vrhunskom kvalitetom slike i svestranim rasponom zuma, a odlikuje se dizajnom najveće kvalitete, kakav i dolikuje Canonovim uglednim objektivima iz serije L.

Čvrsto kućište od slitine magnezija jamči težinu sličnu objektivima slične žarišne duljine unatoč konverteru od 1,4x. Fluorni premazi na prednjoj i stražnjoj leći pridonose zaštiti od prianjanja prljavštine na površinu leće, a konstrukcija otporna na prašinu i tekućine fotografima omogućuje snimanje u zahtjevnim vremenskim uvjetima. Spoj vrhunskih optičkih performansi, svestranosti, male težine i čvrste konstrukcije učinit će ovaj objektiv neizostavnim dijelom opreme svakog sportskog fotografa i snimatelja divljih životinja.

EF 200- 400mm f/4L IS USM Extender 1.4x – najvažnije značajke:

  • ugrađeni konverter od 1,4x za dodatno uvećanje kada vam zatreba
  • snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti uz stabilizator slike s četiri položaja brzine zatvarača
  • velika kvaliteta slike zahvaljujući fluoritnim lećama
  • brzo automatsko fokusiranje uz tehnologiju ultrazvučnog motora
  • robustan dizajn pogodan za korištenje i u najzahtjevnijim okruženjima

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Objektivi

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.