Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu

May 10, 2013 Comments Off on Canon dobio pet TIPA-inih nagrada za 2013. godinu by

Canon je objavio da mu je udruženje Technical Image Press Association (TIPA), jedno od vodećih svjetskih udruženja za fotografsku obradu slika i tisak, dodijelilo pet nagrada. TIPA-ine nagrade dodjeljuju se najboljim proizvodima za obradu slika predstavljenima tijekom protekle godine, a Canon je 2013. ponovno nagrađen za bogatstvo ponude, snažne značajke i vrhunsku kvalitetu prisutnu u čitavom njegovu portfelju proizvoda. Dodijeljene su sljedeće nagrade:

TIPA-in žiri sastoji se od urednika 28 vodećih svjetskih časopisa o fotografiji i obradi slika iz petnaest zemalja i s pet kontinenata. Žiri se sastaje jedanput godišnje kako bi raspravljao o najnovijim proizvodima, a pri odabiru najboljih proizvoda i dodjeli nagrada u obzir uzima razne čimbenike, od inovativnosti do dizajna i ukupne kvalitete proizvoda.

“Ovo je još jedan velik Canonov uspjeh na dodjeli TIPA-inih nagrada”, izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga u odjelu Professional Imaging u tvrtki Canon Europe. “To TIPA-ino priznanje jasan je dokaz visoke razine kvalitete i inovativnosti prisutne u čitavom našem portfelju proizvoda, od modela za tržište široke potrošnje i amaterske korisnike do profesionalnih linija. Neprestano si postavljamo nove izazove kako bismo povisili standarde na svim razinama našeg portfelja proizvoda te smo sretni i ponosni što je TIPA-in žiri ponovno nagradio taj naš trud.”

Pri dodjeli nagrada Canonovim vrhunskim proizvodima TIPA-in žiri ovako je obrazložio svoju odluku:

Najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase: Canon EOS 100D

Canon EOS 100D baca rukavicu u lice pretpostavci da DSLR fotoaparati moraju biti glomazni te nudi atraktivnu alternativu manjim fotoaparatima kompaktnog formata za korisnike koji žele rukovanje i prikaz kakve nude DSLR modeli te naravno mogućnost korištenja čitave palete Canonovih objektiva EF i EF-S, a sve to u vrlo prijenosnom i laganom kućištu. CMOS APS-C senzor od osamnaest megapiksela nudi ISO raspon od 100 do 12.800 za fotografije i 100 do 6400 za videozapise. Hybrid CMOS AF II nudi precizno praćenje fokusa tijekom snimanja u načinu rada Live View, a kvalitetu videozapisa poboljšava podrška za Full HD i Movie Servo AF. LCD dodirni zaslon dijagonale tri inča omogućuje trenutan pristup kontrolama i funkcijama, uključujući brojne unaprijed definirane prizore i kreativne načine rada.

Najbolji DSLR u kategoriji proizvoda za profesionalne korisnike: Canon EOS 6D

Canon EOS 6D spaja značajke namijenjene širokom tržištu i vrlo napredan skup fotografskih mogućnosti. Ima CMOS senzor punog kadra od 20,2 megapiksela te podržava snimanje videozapisa u formatu Full HD 1080p; prednost punog kadra u ovom je slučaju izvrsna kvaliteta pri najvećem “inherentnom” ISO rasponu od 25.600 i više. Dobro osvijetljen 3-inčni monitor od 104.000 točaka nudi reprodukciju visoke razlučivosti za videozapise i snimanje fotografija uz prikaz uživo te pristup mnogim kreativnim kontrolama. Gumb “Q” aktivira zaslonski izbornik s kontrolama koje se najčešće koriste te, uz ostale namjenske gumbe i osmosmjerni preklopnik, omogućuje vrlo ugodno i brzo snimanje.

Najbolji profesionalni fotopisač: Canon PIXMA PRO-10

PIXMA PRO-10 bežični je pisač s podrškom za AirPrint u kojem se koriste Canonove nove desetobojne pigmentne tinte LUCIA, a nudi i spremnik sa značajkom Chroma Optimizer koja pridonosi uklanjanju efekta pobrončavanja i metamerizma. Pisač nudi dvije staze za ulaganje papira – stražnju ladicu za raznovrsne papire i utor za ručno ulaganje za deblje i teže tintne supstrate. 7680 mlaznica veličine četiri pikolitre omogućuje razlučivost od maksimalno 4800 x 2400 tpi u boji i crno-bijelo do veličine od 13 x 19 inča (A3+). Brzina ispisa slike formata 11 x 14 inča na A3+ papiru je 3 minute i 35 sekundi (5 minuta za PT-101).

Najbolji DSLR s podrškom za snimanje videozapisa: Canon EOS-1D C

Kao prvi Canonov “hibridni” DSLR fotoaparat, EOS-1D C ima CMOS senzor punog kadra od osamnaest megapiksela koji podržava snimanje videozapisa u formatu 4K (4096 x 2160) ili HD te fotografije razlučivosti 18 MP u formatu JPEG i/ili RAW. Fotoaparat je namijenjen filmskoj i televizijskoj produkciji te specijaliziranim primjenama, a ugrađena podrška za snimanje u formatu 4K omogućuje snimanje u razlučivosti 24p ili 25p te HD snimanje u razlučivosti od maksimalno 60p. Videozapisi se snimaju na CF kartice, a moguće je koristiti sve Canonove objektive s navojem EF. EOS-1D C nudi i sve značajke profesionalnih DSLR fotoaparata za snimanje fotografija, što ga čini iznimno svestranim fotoaparatom za današnje profesionalne snimatelje.

Najbolji profesionalni DSLR objektiv: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Taj Canonov zum konstantnog otvora blende sastoji se od osamnaest elemenata u trinaest grupa te koristi jedan Super UD element i dva UD elementa. Kombiniraju se dvije vrste asferičnih leća da bi se smanjila sferična aberacija na čitavoj površini slike i u cijelom rasponu zuma, a koriste se i optimizirani premazi za leće da bi se smanjila pojava popratnih slika. Objektiv je opremljen kružnom dijafragmom s devet listića, prstenastim USM motorom i brzim procesorom s optimiziranim algoritmima automatskog fokusiranja koji omogućuju tiho i brzo automatsko fokusiranje. Proizveden je s poboljšanim brtvama za prašinu i zaštitom od tekućina, uz fluorne premaze na prednjoj i stražnjoj površini leće.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Opće vijesti

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.