Phoenix & Phoenix: prvi hrvatski putnički blog na engleskom jeziku

Oct 28, 2013 Comments Off on Phoenix & Phoenix: prvi hrvatski putnički blog na engleskom jeziku by

Phoenix & Phoenix: prvi hrvatski putnički blog na engleskom jeziku

 

  • Moto bloga je: kako poslovno putovanje napraviti zabavnim
  • Naglasak svih postova na blogu je na fotografijama nastalima na pojedinim putovanjima
  • Posrijedi je jedan od prvih blogova napravljenima u RWD tehnologiji koja sadržaj prilagođava pojedinom tipu zaslona

 

Danas je pokrenut prvi hrvatski putnički blog na engleskom jeziku, Phoenix & Phoenix. Moto je bloga: kako poslovno putovanje napraviti zabavnim, otkrivajući zanimljive detalje iz cijelog svijeta koji nisu baš istaknuti u turističkim vodičima. Naglasak svih postova na blogu je na fotografijama nastalima s pojedinih putovanja autora bloga i njihovih gostiju.

Autori bloga su Dragan Petric, tech novinar i urednik te Bojan Mušćet, medijski stručnjak, koji predstavljaju osobna iskustva sa svojih poslovnih putovanja, u onim trenucima kada su na raspolaganju imali nekoliko sati slobodnog vremena.

Blog je otvoren za sve autore koji žele podijeliti slična iskustva, riječju i fotografijama. Priče na blogu mogu se pretraživati prema kategorijama (Features, Delicacies, Outdoors i Entertainment) te prema kontinentima na kojima su nastale.

Blog je namijenjen globalnoj publici, a u potpunosti je nastao znanjem, iskustvo, entuzijazmom i radom hrvatskih autora i developera. Štoviše, posrijedi je jedan od prvih hrvatskih blogova napravljen u tzv. RWD (Responsive Web Design) tehnologiji koja omogućuje prilagodbu sadržaja svim veličinama zaslona, od smartfona preko tableta do prijenosnika i velikih monitora za stolna računala.

“Putovanja i upoznavanje novih krajeva, ljudi, kuhinja, kultura i običaja, uvjereni smo, razvijaju našu inteligenciju i duh, čineći nas boljim ljudima. To, međutim, vrijedi samo ako je putovanje na kojem smo bili takvo da ga pamtimo čitav život, što je moguće jedino ako smo se dobro zabavili. Upravo to želimo pokazati našim blogom”, kaže Dragan Petric.

“Phoenix & Phoenix će vas savjetovati kako da slobodno vrijeme na putovanju pretvorite u uspomenu koja će trajati vječno. Umjesto da čamite u hotelskoj sobi jer ste umorni od posla ili obilazite turističke atrakcije iz vodiča koje ste sto puta vidjeli na televiziji, zabavite se posjetom skrivenim draguljima vaše destinacije. Ovdje ćete moći pročitati priče upravo o takvim mjestima i doživljajima”, ističe Bojan Mušćet.

 

 

 

 

 

 

Kontakt:

Phoenix & Phoenix

dragan@phoenixandphoenix.net

bojan@phoenixandphoenix.net

Tel: 091.382.1420 / 091.251.3958

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Događanja, Opće vijesti

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.