Izložba mladog francuskog autora Daniela Kalfona

Oct 30, 2013 Comments Off on Izložba mladog francuskog autora Daniela Kalfona by

Tijekom listopada ove godine, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, održana je konceptualna izložba mladog francuskog autora Daniela Kalfona pod nazivom between memories and projections.

 

Daniel Kalfon rođen je u Parizu, 1988. Godine 2008. upisuje Akademiju za primjenjenu fotografiju u Grazu, koju završava kao laureat godišnje nagrade. Nakon završene Akademije upisuje dvogodišnju Tehničku školu fotografije u Parizu. U istom periodu (2009-2011) radi kao fotograf za Conseil régional d’Ile-de-France, pri Odjelu za kulturnu baštinu. 2011. upisuje studij sociologije, te istovremeno radi kao odgajatelj u nekoliko škola u okolici Pariza, koristeći fotografiju i tehnike analogne fotografije kao metodu i sredstvo u nastavnom programu.

 

Početkom 2012. pet mjeseci boravi i radi u Australiji. Radio je i na fotografskom i filmskom projektu u sjevernoj Africi (Magreb). Trenutno planira nastavak profesionalne i umjetničke karijere u Berlinu.

 

Sredstvo njegovog umjetničkog izričaja je fotografija, prvenstveno analogna, te film.

Trenutno, u suradnji sa drugim umjetnicima, istražuje temu gender (rod).

Seksualni identitet, kao i identitet općenito tj. njegova sociološka uvjetovanost, su predmeti njegovog istraživanja u fotografiji.

 

Izložbe:

2010 Akademija, Graz, samostalna izložba dobitnika godišnje nagrade

2009 DIA-CLIP prezentacija, Stadtpark, Graz

Akademija, Graz, grupna izložba

EXIT 11, Akademija, Graz, grupna izložba

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Izložbe

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.