Nikon službeno objavio Df

Nov 05, 2013 Comments Off on Nikon službeno objavio Df by

Napokon su potvrđene glasine, Nikon Df je i službeno potvrđen. Slike govore više od riječi, tako da vas prepuštamo fotogaleriji i ljepotama Df-a. Prema neslužbenim informacijama, nakon pregledavanja fotki, cijena od mogućih 2.800 €, će vas vjerojatno malo ohladiti, no ne bi trebala previše. Naime, u tijelu ovog  fotoaparata  male težine,  inspiriranog legendarnom Nikonovom F-serijom, je D4 stroj. Ako ste čuvali nekog od F-ova, kako bi ga s vremena na vrijeme barem uzeli u ruku i vratili stare osjećaje, vjerujemo kako bi od sada mogli držati F-a i misliti na Df-a.

Ovaj fotoaparat izražava strast za fotografijom i oblikom i funkcijom te se može pohvaliti kućištem u retro stilu i istim senzorom FX formata s 16,2 megapiksela, kao i Nikonova perjanica D4.
Fotografije koje vrve detaljima s blagim tonskim gradacijama mogu se postići pri svim osvjetljenjima, zahvaljujući širokom dinamičkom rasponu i osjetljivošću na svjetlo koja se može proširiti do nevjerojatnih ISO 204.800 (ekvivalent). Uz visokoosjetljivi sustav AF-a, besprijekorno mjerenje i brzu izvedbu, fotoaparat Nikon Df može djelovati kao klasičan Nikonov 35-milimetarski fotoaparat, no opremljen je najnovijom tehnologijom.
 

CMOS senzor FX-formata (puni kadar) od 16,2 megapiksela

Opremljen istim senzorom slika kao i Nikonova perjanica D4, fotoaparat Df nudi izuzetno detaljne slike s blagim tonskim gradacijama.

Legendarni dizajn Nikonovih fotoaparata

Fotoaparat Df može se pohvaliti izgledom koji su nadahnuli klasični Nikonovi 35-milimetarski fotoaparati i tehnologijom najnovijih Nikonovih profesionalnih modela fotoaparata D-SLR te je posvećen čistoj fotografiji.

Prenosivost punog kadra

Prenosivost punog kadra: iskusite kreativni zanos fotografije FX formata gdje god krenuli, zahvaljujući kompaktnom kućištu koje bez baterije teži otprilike 710 g.

Uz ISO 100 – 12.800, proširiv do 204.800 (ekvivalentno), Df snima izuzetno detaljne slike uz minimalan šum, čak i kad snimate uz nepovoljno osvjetljenje.

Odlikuje se pokretanjem od 0,14 s* i vremenom otpuštanja okidača od 0,052 s*. Brzo kontinuirano snimanje slika dostupno je u FX i DX formatima, brzinom do 5,5 fps.

Nikonov brzi i snažni sustav za obradu slika osigurava brz rad, izuzetno jasne slike s izvanrednom reprodukcijom boja i nenadmašnom tonskom gradacijom.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati, slider

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.