Prednosti i mane snimanja teleobjektivima by Marko Vrdoljak

Dec 16, 2013 Comments Off on Prednosti i mane snimanja teleobjektivima by Marko Vrdoljak by

U četvrtak 19.12.2013. u 18.00 sati u Atelier „Marko Vrdoljak“ Badalićeva 21, Zagreb, kolega Marko održati će predavanje na temu  Prednosti i mane snimanja teleobjektivima. Tekst pozivnice prenosimo u cijelosti.

Ovog, posljednjeg Fotografskog kutaka u četvrtak u ovoj godini pripremili smo pravu fotografsku poslasticu za sve fotografe i ljubitelje fotografije. Pozivamo vas na predavanje Marka Vrdoljaka: Prednosti i mane snimanja teleobjektivima.

Kako sve ne bi završilo suhoparnim brojkama i podacima iz priručnika, Marko Vrdoljak je snimio niz fotografija koje će prikazati u četvrtak. Među fotografijama nalaze se i one snimljene čuvenim Sigmonsterom (Sigma 300-800mm f5,6) i Sigmonsterom s Sigma 2.0x teleconverterom, koji ovaj nevjerojatni objektiv pretvara u 600-1600mm.

Svi koji navrate u četvrtak u 18.00 sati u Atelier „Marko Vrdoljak“ (Badalićeva 21, Zagreb) imati će priliku vidjeti Sigmu 300-800mm i iz prve ruke doznati sve o tom objektivu te o prednostima i manama snimanja teleobjektivima.

Marko Vrdoljak je rođen u Zagrebu 1973. g. Vlasnik je tvrtke Five Stars Ltd. u kojoj već preko deset godina radi na promociji hrvatskih ljepota u svijetu, surađujući s mnogim ministarstvima, uredima vlade, veleposlanstvima i kulturnim institucijama.
Do sada je objavio fotomonografije “Zagrebačka županija”, “Nacionalni park Brijuni”, “Nevjerojatna Hrvatska”, “Nerezine”, “Nacionalni park Risnjak”, “Zagreb” i “Lošinj Archipelago”, a trenutno radi i na nekoliko novih fotografskih i filmskih projekata.
Veliko priznanje za svoj fotografski rad Vrdoljak je dobio i potpisivanjem ugovora s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske o realizaciji tri izložbe: “Nevjerojatna Hrvatska 1″, “Nevjerojatna Hrvatska 2″ i “Plavo – zelena Hrvatska” koje čine ukupno 126 fotografija svih dijelova Hrvatske, a kojom se predstavljaju ljepote Hrvatske u svijetu. Vrdoljakova fotografija “Ovčji raj”, snimljena u Lici, odabrana je za naslovnicu 50-og jubilarnog broja “DigitalFoto Magazina” kao prva naslovnica s djelom hrvatskog fotografa.
Vrdoljak je uz ostale nagrade i priznanja dobitnik i prestižne strukovne nagrade “TOŠO DABAC” za veliki doprinos afirmaciji umjetničke fotografije i fotografske umjetnosti u Hrvatskoj za 2012.g. Uz svoj fotografski rad, Vrdoljak je nagrađivan i u video stvaralaštvu unutar kojeg je snimio višestruko nagrađivani film “Pulse of the city – Zagreb”.
Svoje je radove do sada predstavio na stotinama izložbi u Hrvatskoj, SAD-u, Kanadi, Rusiji, Italiji, Litvi, Poljskoj, Slovačkoj, Islandu, Danskoj, Švedskoj, Finskoj, Irskoj, Ukrajini. Češkoj, Belgiji, Latviji…

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Događanja

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.