Nikon objavio novi model: D3300 i kit objektiv 18-55 F3.5-5.6 VR II

Jan 07, 2014 Comments Off on Nikon objavio novi model: D3300 i kit objektiv 18-55 F3.5-5.6 VR II by

Nikon je objavio novi startni DSLR model D3300, kojim zamjenjuje D3200 iz 2012. godine.  D3300 opremljen je novim 24,2 megapixela APS-C CMOS senzorom, te ‘Expeed 4’ procesorom za obradu slike. Poboljšan je ISO raspon, tako da sada omogućava podizanje vrijednosti do 12,800 i kontinuirano okidanje do 5 slika u sekundi, a također tu je 1080/60p Full HD video.

Novi, smanjeni, 18-55mm F3.5-5.6 VR II kit objektiv, 30% je manji i 20% lakši u odnosu na prethodnu verziju, a biti će dobavljiv samostalno ili u kitu.

Za sada najavljena cijena za spomenutog kompleta na američkom tržištu trebala bi se kretati oko 650USD.

Za više detalja pročitajte u nastavku Nikonovu objavu:

Nikon predstavlja model D3300, novi D-SLR fotoaparat za početnike s kojim je jednostavno vjerno zabilježiti atmosferu važnih trenutaka.

Mali i lagani fotoaparat Nikon D3300 je moćan, praktičan za nošenje i jednostavan za uporabu; uz njega možete potpuno uživati u vrhunskim slikama D-SLR kvalitete, istodobno zadržavajući jednostavnost.

Od prizora sa slabim osvjetljenjem do prekrasnih portreta, Nikonov slavni način vodiča i dalje samostalno pogađa način korištenja fotoaparata te je stoga nevjerojatno jednostavno snimiti odlične fotografije i videozapise. Niz zadivljujućih značajki omogućuje fotoaparatu D3300 snimanje više detalja i jasnijih slika, posebice pri mračnim prizorima uz visoke ISO vrijednosti. Poboljšane značajke uključuju CMOS senzor s 24,2 megapiksela, izrađen bez optičkog niskopropusnog filtra (OLPF), širi raspon ISO vrijednosti (do ISO 12.800) i moćan, novi Nikonov alat za obradu slike EXPEED 4 te veće brzine neprekidnog snimanja, do 5 kadrova u sekundi.

Usto, novi objektiv NIKKOR koji je uključen u komplet jako je malen te je tako fotoaparat Nikon D3300 puno lakše prenositi od njegovog prethodnika, a Nikonov bežični mobilni prilagodnik omogućuje jednostavno dijeljenje fotografija koje će se na svakoj društvenoj mreži isticati pred fotografijama korisnika pametnih telefona.

Marina Gurevich, voditeljica proizvoda za D-SLR fotoaparate široke potrošnje, Nikon Europe, kaže: “Od bilježenja obiteljskog do bilježenja studentskog života i više, fotoaparat Nikon D3300 izvrstan je izbor za ljude koji su na početku putovanja svijetom D-SLR fotoaparata. Uz način vodiča, jednostavnost uporabe je nevjerojatna, a moćna kombinacija senzora visoke razlučivosti i visokih ISO vrijednosti omogućuje kvalitetu slike koja je uvelike nadmoćnija od bilo čega što možete snimiti slabijim fotoaparatom. Fotoaparat D3300 ima mogućnost dijeljenja fotografija putem mobilnih uređaja i sjajan je način da svojim pričama pridate pozornost koju zaslužuju.”

Nevjerojatna kvaliteta slike

U srcu fotoaparata nalazi se senzor slike, a D3300 je fotoaparat s velikim srcem. Njegov posebno izrađeni senzor s 24,2 megapiksela bez niskopropusnog filtra iznimnom oštrinom može snimiti i najfinije detalje i teksture. Slike su iznimno jasne, posebice kad ih se snima objektivom NIKKOR. Zahvaljujući moćnom, novom Nikonovom alatu za obradu slike EXPEED 4 i rasponu ISO vrijednosti do ISO 12.800 (proširivo na ekvivalent od 25.600), čak i slike snimljene u mračnom okruženju s visokim ISO vrijednostima imaju predivan, iznimno jasan prikaz i bogat prijelaz boja. Brza akcija i nagli pokreti ili izrazi mogu se snimiti u pravom trenutku zahvaljujući brzini neprekidnog snimanja koja iznosi do 5 kadrova u sekundi. Bez obzira na brzinu radnje, fokusiranje je uvijek savršeno, i to zahvaljujući sustavu AF-a s 11 točaka koji se može pohvaliti kombiniranim senzorom u središtu za veću preciznost.

Način vodiča: pomoć u koracima

Nikonov poznati način vodiča probudit će fotografa u vama. Način vodiča nudi pregledna objašnjenja u koracima i primjere slika koji će početnike, kao i one koji žele naučiti više, nadahnuti i prikazati im rezultat koji traže te ih podučiti snimanju sjajnih fotografija i videozapisa. Načinu vodiča lako je pristupiti putem kotačića za odabir načina pri vrhu kućišta fotoaparata, a upotrebljavati ga se može za postavljanje fotoaparata te snimanje, prikaz, brisanje ili retuširanje slika. Također, ambiciozni fotografi mogu naučiti snimati portrete uz predivno zamućenje pozadine, zamrznuti akciju ili snimiti jasne fotografije pri slabom osvjetljenju. Način vodiča postavlja pitanje korisniku o vrsti fotografije ili videozapisa koje želi snimiti te je stoga poznat po sposobnosti poticanja samopouzdanja u nadobudnih fotografa i omogućavanju jednostavnog svladavanja glavnih značajki i komandi bez otvaranja priručnika fotoaparata!

Posebni efekti

Novougrađeni način posebnih efekata fotoaparata omogućuje vam da svojim fotografijama i videozapisima na jednostavan način podarite umjetnički štih. Korisnici mogu birati između 13 različitih efekata i zabavljati se snimajući jedinstvene fotografije i videozapise. U mogućnosti spadaju Pop kojim se osvjetljavaju boje povećavajući zasićenje, Fotoaparat-igračka kojim se stvara retro efekt te Jednostavna panorama kojom se izrađuju spektakularne panorame prostranih pejzaža ili vizura gradova. Vrlo je jednostavno primijeniti efekte i pri snimanju ih se može pretpregledati u stvarnom vremenu na velikom LCD zaslonu.

Uživanje u videozapisima pune HD razlučivosti: D-Movie

Fotoaparat Nikon D3300 ne omogućuje samo jednostavno snimanje sjajnih fotografija; ovaj fotoaparat omogućuje i vrlo jednostavno snimanje izvanrednih videozapisa. Funkcija D-Movie fotoaparata može snimati videozapise pune HD razlučivosti brzinom kadra do 50p/60p uz neprekidno automatsko fokusiranje, osiguravajući čiste snimke čak i pri brzoj akciji, uz nevjerojatnu oštrinu i jasnoću. Gumb za snimanje videozapisa jednim dodirom omogućuje jednostavan početak snimanja, a ugrađeni stereomikrofon — uz kompatibilnost s Nikonovim vanjskim stereomikrofonom ME-1 – rezultira videozapisima koji, osim što izgledaju dobro, zvuče izvrsno.

Jednostavno povezivanje

Fotografije snimljene fotoaparatom Nikon D3300 mogu se poslati izravno s fotoaparata na bilo koji pametni uređaj¹ sa sustavom iOS™ ili Android™ te su odmah spremne za jednostavan prijenos na mreže kao što su Facebook, Instagram ili Twitter. Zahvaljujući dojmljivoj kvaliteti slike, fotografije će zasigurno privući pozornost! Funkcija Wi-Fi nevjerojatno je korisna pri snimanju fotografija i omogućuje upotrebu pametnog uređaja za pretpregled scena ili daljinsko upravljanje fotoaparatom i snimanje izuzetnih autoportreta.

Inteligentan dizajn za intuitivan rad

Nikonova vrhunska ergonomija, pregledni izbornici i gumbi na jedan dodir za često upotrebljavane funkcije poput D-Movie i Prikaz uživo čine rad brzim i intuitivnim. 7,5 cm (3-inčni) LCD monitor sa širokim kutom prikaza i razlučivosti od 921.000 točaka omogućuje nevjerojatno jasne slike, a novi gumb “i” koji se nalazi na praktičnom mjestu sa stražnje strane fotoaparata omogućuje zaobilaženje glavnog izbornika da bi se pri snimanju postavke mogle brzo mijenjati. Jasno, široko optičko tražilo (nudi pokrivenost kadra od otprilike 95 % i povećanje od 0,85x) omogućuje jednostavno snimanje savršeno tempiranih fotografija, pogotovo pri snimanju brze akcije s udaljenosti. Također, nova značajka fotoaparata D3300 omogućuje korisnicima koji snimaju s tražilom da odaberu između klasičnog sučelja i grafičkog sučelja koje animira postavke i čini rad intuitivnijim.

Mali sustav

Fotoaparat Nikon D3300 mali je veličinom, ali zato je kvaliteta njegovih slika velika, što upotrebu D-SLR fotoaparata čini privlačnijom no ikad. Zahvaljujući malom objektivu na uvlačenje NIKKOR 18–55mm VR koji je uključen u komplet, fotoaparat D3300 kompaktniji je i stoga se lakše prenosi od mnogih drugih D-SLR fotoaparata. Iznimno lagano kućište teži svega 410 g (bez memorijske kartice ili baterije) i dostupno je u crnoj, crvenoj ili sivoj boji. Unatoč malim dimenzijama, velika i udobna drška olakšava čvrsto držanje fotoaparata.

Kompatibilnost objektiva NIKKOR, bljeskalice Speedlight i sustava

Jedna od najvećih prednosti snimanja Nikonovim D-SLR fotoaparatom širok je raspon objektiva NIKKOR i moćan, ali jednostavan dodatni pribor sustava koji je kompatibilan s fotoaparatom Nikon D3300. Objektivi NIKKOR poznati su diljem svijeta zbog svoje optičke izvedbe, a fotoaparat D3300 kompatibilan je s cijelim rasponom objektiva DX formata. Postoji objektiv prilagođen svakoj situaciji, a raspon uključuje kompaktne zumove koji su savršeni za svakodnevno korištenje ili putovanje, brze vrhunske objektive kojima se dobiva prekrasan efekt zamućenja (zamućenje pozadine), kao i širokokutne i mikroobjektive. Koji god objektiv odabrali, njihova preciznost i fleksibilnost omogućit će vam da maksimalno iskoristite razlučivost fotoaparata od 24,2 megapiksela i snimite fotografije i videozapise živih boja i upadljivog kontrasta. Uz objektive, ovdje je i bljeskalica Nikon SB-300 Speedlight, kompaktna i lagana vanjska bljeskalica koja početnicima omogućuje da na jednostavan način snime slike predivnog osvjetljenja. Upotrebljavajte je kako biste slike snimljene pod dnevnom svjetlošću učinili upečatljivijima, poboljšali snimke u sumrak ili dobili bolju ekspoziciju detalja na objektima s pozadinskim osvjetljenjem.

Kratak pregled ključnih značajki

• Senzor DX formata s 24,2 megapiksela, bez optičkog niskopropusnog filtra (OLPF)
• Način vodiča: pregledna pomoć u koracima
• Vrhunska izvedba pri slabom osvjetljenju: ISO 100 – 12.800 (proširivo na ekvivalent od ISO 25.600)
• Brz i moćan alat za obradu slike EXPEED 4
• Neprekidno snimanje brzinom do 5 fps
• Iznimno oštar sustav AF-a s 11 točaka s kombiniranim senzorom u središtu
• Mjerni RGB senzor s 420 piksela uz Nikonov sustav prepoznavanja scena
• D-Movie: videozapisi pune HD razlučivosti pri brzini kadra do 50/60p
• Ugrađeni mikrofon i kompatibilnost s Nikonovim stereomikrofonom ME-1
• Jednostavno bežično povezivanje: putem Nikonova mobilnog prilagodnika WU-1a
• Način specijalnih efekata: 13 jedinstvenih efekata za fotografije i videozapise
• 6 scenskih načina
• Veliki LCD zaslon: 7,5 cm (3,0-inčni) sa širokim kutom prikaza i razlučivosti s 921 tisuća točaka
• Optičko tražilo s pokrivenošću kadra od otprilike 95 % i povećanjem od 0,85x
• Maleno, lagano kućište: približno 124 × 98 × 75,5 mm. Teži svega 410 g (bez baterije i memorijske kartice)
• Mali objektiv na uvlačenje koji je uključen u komplet: AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II
• Stabilna drška za sigurno rukovanje
• Izbor između tri boje kućišta: crne, crvene i sive
• Proširivi sustav: kompatibilan s cijelom linijom objektiva NIKKOR DX formata i Nikonovim bljeskalicama Speedlight za početnike

 

 

 

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.