Najavljujemo Foto dane mladih

Feb 07, 2014 Comments Off on Najavljujemo Foto dane mladih by

Kao medijski pokrovitelji, posebno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas o fotografskoj manifestaciji Foto dani mladih.

Foto dani mladih su projekt kojisu pokrenuli mladi fotografi još 2011. godine. Riječ je o natjecanju na koje su pozvani svi mladi fotografi željni novih učenja i poznanstava. Svake godine odabireu turistički zaninimljivu destinaciju gdje u 4 dana natjecateljima organiziraju seminare, predavanja i izazove gdje mladi fotografi mogu pokazati svoje znanje. Do sada je zadatak bio fotografirati prirodnu baštinu, kulturnu baštinu i mlade u hostelu, a u sve je trebalo pametno ukomponirati modela. Prva godina Foto dana mladih je bila u Kutini i okolnim mjetima. Puno zelenila, farmi, domaćih životinja, vode… Godinu dana kasnije za destinaciju je odabran Veli Lošinj. Suprotnost u odnosu na godinu ranije, ali more, sunce i primorske makije jednako izazovne za fotografe. Najveći i najzahtjevniji Foto dani mladih su bili ove godine u Zadru. Točno 47 fotografa i 25 modela snimili su preko 1400 fotografija.

Ovogodišnji Foto dani mladih okupit će najbolje mlade fotografe i modele iz cijele Hrvatske u Puli i Rovinju kako bi u 5 dana trajanja festivala aktivno predstavili svoju umjetnost i dodatno se educirali. Foto dane mladih obilježit će izložbe, radionice, predavanja i trodnevno fotografsko natjecanje kao i kvalitetno druženje i dobra zabava mladih sudionika. Prijave su otvorene nawww.fotodanimladih.com.hr, a mjesta ima samo za 75 najboljih!

Stotinjak izabranih fotografa i modela očekuje zaista raznolik program. Ovogodišnji Foto dani mladih Canon održavaju se od 30. travnja do 04. svibnja u Puli i Rovinju. U odnosu na prošle godine i duži su za jedan dan, održavaju se u dva grada, ali i znatno ispunjeniji sadržajem. Radionice, debate i tribine, izložbe, predavanja, filmske i glazbene večeri, fotografiranje, druženje i zabava samo su dio onoga što očekuje mlade sudionike. Ove godine osim prijava za fotografe i modele moguće se prijaviti i kao filmaš; na radionicu snimanja ili slanjem svog filma.

Foto dane mladih organizira udruga mladih Izvan fokusa, a cilj mladih organizatora je jasan. Osigurati mladim umjetnicima sve uvijete za njihov razvitak, razmjenu iskustava, edukaciju i napredak. „U želji da se kao mladi fotografi prijavimo na natječaje i festivale za fotografe ostali smo razočarani jer takvih nije bilo. Tada smo kao grupa mladih entuzijastičnih fotografa, srednjoškolaca, odlučili  organizirati prve Foto dane mladih za 20 sudionika na 3 dana u jednom gradu. Danas, ponosno, okupljamo najbolje mlade fotografe iz cijele zemlje i kroz naše edukacije godišnje prođe njih više od dvije stotine iz svih krajeva Hrvatske. Svima njima želimo omogućiti ono zbog čega smo pokrenuli FDM, razmjenu iskustva među mladima, edukacije o fotografiranju, priliku za afirmacijom i dobru zabavu mladih fotografa“ –izjavio je voditelj projekta Filip Trezner i dodao kako je veoma važno da se mladi izražavaju kroz umjetnost i da aktivno provode svoje slobodno vrijeme.

Foto dani mladih u sklopu svog programa organizirat će i posjet popularnim Rovinj Photodays-ima pa će se mlade fotografe upoznati i sa konceptualnom fotografijom. Uz Rovinj Photodays-e, najveći regionalni fotografski festival, Foto dane mladih podržao je i najveći svjetski brend u fotografiji Canon kao i cijeli niz drugih sponzora. Prijave na Foto dane mladih otvorene su do popunjavanja kapaciteta ili do 1. travnja 2014. godine. Prijaviti se može kao model, fotograf ili filmaš nawww.fotodanimladih.com.hr

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Događanja, Opće vijesti

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.