NIKON PREDSTAVO COOLPIX S9700 I COOLPIX S9600

Feb 07, 2014 Comments Off on NIKON PREDSTAVO COOLPIX S9700 I COOLPIX S9600 by

Tvrtka Nikon Europe svojoj liniji COOLPIX fotoaparata danas dodaje dva elegantna i tanka modela. Kompaktni fotoaparati visokih performansi izrađeni su s mišlju o zajedničkoj uporabi: COOLPIX S9700 nudi 30x optički zum*, a COOLPIX S9600 ima 22x optički zum**; bilo da iz zadnjeg reda želite snimiti bend na pozornici ili snimiti videozapis udaljenog objekta, ovi fotoaparati to će vam omogućiti. Da bi zajamčili oštre snimke i stabilne videoisječke, oba fotoaparata imaju CMOS senzor slike sa 16 megapiksela s pozadinskim osvjetljenjem i hibridni VR (smanjenje vibracija) s pet osi te kombiniraju VR pri pomaku objektiva i elektronički VR za ublažavanje podrhtavanja fotoaparata i vrhunsku stabilnost. Ugrađena potpora Wi-Fi omogućuje vam i da svoj pametni uređaj upotrijebite kao daljinski upravljač te da slike prenosite automatski na svoj pametni uređaj, za brzo prenošenje i dijeljenje***.

Nikon COOLPIX S9700 — tanki fotoaparat koji ostavlja snažan dojam

Za one koji se fotografirajući žele i zabaviti, tanki COOLPIX S9700 kombinira performanse i jednostavnost uporabe.

Njegov objektiv s 30x optičkim zumom s nevjerojatnim rasponom od 25 do 750 mm, proširivim do 60x uz Dynamic Fine Zoom*, stavlja vas u središte zbivanja pa ćete zabilježiti svaki detalj. Pri snimanju ljudi Nikonov sustav za snimanje pametnih portreta (sa značajkama poput prepoznavanja osmijeha, otkrivanja treptaja i ispravljanja efekta crvenih očiju) pomaže snimiti savršene portrete. Kad dobijete snimku koju želite, opsežan izbornik retuširanja na OLED zaslonu promjera 7,5 cm (3 in.) s 921.000 točaka znači da možete dodati zabavne efekte ili pomoću glamuroznog retuširanja dotjerati izgled svojih objekata. Rano otkrivanje objekata znači da ste uvijek spremni za oštre snimke. Način Pre AF aktivira se odmah da bi se skratilo vrijeme automatskog fokusiranja i dobili oštri rezultati, čak i pri punom zumiranju ili slabom osvjetljenju.

Ugrađena potpora za Wi-Fi otvara nove zabavne mogućnosti. Možete se povezati s pametnim uređajem da biste ga koristili kao daljinski upravljač i postigli savršene autoportrete bez da se u kadru nađe i vaša ruka. Vezu s pametnim uređajem možete koristiti i za prenošenje i brzo dijeljenje fotografija s obitelji i prijateljima putem e-pošte ili društvenih mreža.

Funkcije GPS i GLONASS na fotoaparatu znače da na svakoj fotografiji možete zabilježiti detaljne informacije o lokaciji. Ruta vašeg putovanja može biti zabilježena i na funkciji karte svijeta pa nikad nećete zaboraviti gdje ste snimili tu nevjerojatnu fotografiju. Automatski odabir scene optimizira postavke fotoaparata pa se možete usredotočiti na kadriranje sjajnih fotografija, a VR pri pomaku objektiva istovremeno uklanja efekt podrhtavanja fotoaparata radi dobivanja oštrijih slika.

CMOS senzor od 16 megapiksela s pozadinskim osvjetljenjem omogućuje fotografije oštrih detalja, a zaslon visoke razlučivosti nudi jasnu vidljivost izbornika i slika tijekom snimanja i reprodukcije. Postavite načine ručne ekspozicije (P/S/A/M) i scenske načine pomoću jednostavnog okretaja kotačića i zabilježite videozapis pune HD razlučivosti (Full HD) dodirom na gumb, dok snimate u kvaliteti stereo zvuka. Funkcija jednostavne panorame očaravajućim prizorima pridaje pozornost kakvu zaslužuju, a način kontinuiranog snimanja pri velikoj brzini omogućuje vam da zabilježite brze prizore, savršen osmijeh ili izraz lica uhvaćen u trenutku.

Nicolas Gillet, voditelj razvoja proizvoda za široku potrošnju tvrtke Nikon Europe, dodaje: “Pametan, oštar i elegantan, fotoaparat COOLPIX S9700 može se pohvaliti zabavnim kvalitetama visoke performanse i dijeljenja: sve što bi fotograf-početnik ili povremeni fotograf mogao poželjeti. Ugrađena potpora za WiFi, GPS i karte svijeta znači da svoja putovanja možete pratiti i podijeliti ih sa svim ljudima koji su vam važni.”

Nikon COOLPIX S9600 — potpuna slika

Fotoaparat COOLPIX S9600 sa snažnim zumom svojim tankim, laganim kućištem snima besprijekorne fotografije. Ovaj fotoaparat s omogućenom podrškom za Wi-Fi i širokokutnim 22x optičkim zumom (proširiv do 44x uz Dynamic fine zoom) jamči oštre, jasne fotografije i videozapise koji su uvijek vrijedni dijeljenja.

Osjetljivi senzor slike vašim slikama jamči oštrinu i savršene detalje — čak i onima snimljenima pri slabom osvjetljenju, poput večernjeg koncerta ili sportskog događaja. Ugrađena potpora za Wi-Fi omogućuje jednostavan prijenos fotografija na pametni uređaj ili brzo dijeljenje na društvenim mrežama ili putem e-pošte. U protivnom, upotrijebite ga da biste svoj pametni uređaj pretvorili u daljinski upravljač i zadivite prijatelje savršenim portretima.

Zajamčene su stabilne fotografije i videoisječci, i to zahvaljujući hibridnom VR-u (smanjenju vibracija) koje kombinira pomak objektiva i elektronički VR za visokoučinkovito ublažavanje podrhtavanja fotoaparata, smanjujući zamućenje i stvarajući oštrije slike, čak i pri snimanju videozapisa u hodu. LCD zaslon promjera 7,5 cm pomaže u kadriranju savršene snimke, a pregledavanje slika jednostavno je pri reprodukciji na velikom LCD zaslonu, uz premaz protiv odsjaja za jasnu vidljivost na jarkom sunčevom svjetlu.

Pauzirajte i spremite prizor u slici dok snimate videozapise u oštroj punoj HD razlučivosti (Full HD) u naprednom načinu snimanja videozapisa. Istovremeno, prioritet lica automatski prepoznaje vaš objekt, što rezultira jasnim i preciznim fokusiranjem. Objekti koji su se voljni fotografirati uvijek će izgledati sjajno uz napredno glamurozno retuširanje pomoću kojeg možete izbijeliti zube, posvijetliti oči ili čak dodati šminku. Jednostavna panorama i kontinuirano snimanje velikom brzinom nude široki raspon varijanti snimanja, a sustav pametnog portreta jamči da vaše slike imaju najljepše osmijehe i nemaju efekt crvenih očiju.

Nicolas Gillet, voditelj razvoja proizvoda za široku potrošnju u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: “COOLPIX S9600 jamči potpunost vaših slika. Uz značajke poput 22x optičkog zuma, naprednog glamuroznog retuširanja i ugrađene potpore za Wi-Fi u fotoaparatu, nema boljeg načina za brzo snimanje i dijeljenje zadivljujućih fotografija s vašim prijateljima i pratiteljima.”

 

*30x optički zum proširiv do 60x uz Dynamic Fine Zoom. Dynamic Fine Zoom može zumirati 2x dalje od najduljeg optičkog telefotografskog raspona zuma, a istovremeno zadržava maksimalnu razlučivost slike.
**22x optički zum proširiv do 44x uz Dynamic Fine Zoom. Dynamic Fine Zoom može zumirati 2x dalje od najduljeg optičkog telefotografskog raspona zuma, a istovremeno zadržava maksimalnu razlučivost slike.
***Zahtijeva instaliranje Nikonove aplikacije “Wireless Mobile Utility” (kompatibilne sa sustavima iOS™ i Android™) na pametni uređaj.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.