NIKON PREDSTAVIO OTPORNI FOTOAPARAT COOLPIX AW120 I IZDRŽLJIV FOTOAPARAT COOLPIX S32

Feb 07, 2014 Comments Off on NIKON PREDSTAVIO OTPORNI FOTOAPARAT COOLPIX AW120 I IZDRŽLJIV FOTOAPARAT COOLPIX S32 by

Tvrtka Nikon Europe danas je predstavila dva otporna kompaktna fotoaparata u svojoj liniji COOLPIX, oba izrađena tako da se mogu uklopiti u aktivni stil života. Fotoaparat COOLPIX AW120 sa 16 megapiksela i brzim objektivom s 5x optičkim zumom vodootporan je do 18 m, otporan na udarce do 2 m i otporan na smrzavanje do -10 °C te je opremljen tako da može podnijeti i najekstremnije uvjete. Usto, fotoaparat COOLPIX S32 s 13 megapiksela jednostavan je za rukovanje, zabavan za upotrebu i izrađen za cijelu obitelj, bez obzira na pustolovine koje život nosi.

Fotoaparat Nikon COOLPIX AW120 — vaš robusni pratitelj na putovanjima

Pojava fotoaparata COOLPIX AW120 odjeknula je na sceni Nikonovih otpornih uređaja, izrađenih za one koji žele snimiti pustolovine na vrtoglavim visinama ili u velikim dubinama. Fotoaparat COOLPIX AW120 sa 16 megapiksela dovoljno je otporan da bude vaš pouzdan pratitelj na putovanju i vrvi značajkama koje će poboljšati svaki aktivni stil života. Malen je te je stoga savršen za pustolovinu i osnovni je alat svakog ekstremnog istraživača.

Vodootporan je do dubine od 18 m, otporan na udarce do 2 m i otporan na smrzavanje do -10 °C, a može i označiti lokacije istraživanja pomoću ugrađene potpore za GPS, GLONASS, karti svijeta i kompasa — savršeno za praćenje rute putovanja. Ugrađena potpora za Wi-Fi omogućuje vam dijeljenje svih situacija u trenutku u kojem se događaju putem pametnog uređaja, a možete snimati i videozapise pune HD razlučivosti (Full HD). Ultraširokokutni 24-milimetarski objektiv s otvorom blende od f/2,8 i 5x optičkim zumom omogućuje savršenu svjetlinu čak i pri najtamnijim prizorima na kopnu i pod vodom.

Bez obzira gdje se nalazili, senzor 16 MP CMOS s pozadinskim osvjetljenjem na fotoaparatu osigurava izvrsnu izvedbu i jasne slike gotovo bez šumova, čak i pri snimanju u uvjetima slabog osvjetljenja poput spilje ili kišne šume, dok veliki, 7,5-cm/3,0-inčni zaslon OLED s 921.000 točaka jamči vrhunsku svjetlinu i vidljivost te omogućuje jasnu reprodukciju, čak i pod vodom i pri izravnoj sunčevoj svjetlosti. Pustolovinu možete snimiti i videozapisom; fotoaparat AW120 snima brzinom od 1080/60i s optičkim zumom i automatskim fokusiranjem. Istraživači mogu snimati i ubrzanim ili usporenim načinom, i to brzinom od 15 do 240 fps te tako živjeti i ponovno proživjeti svaku sekundu velike pustolovine.

Nicolas Gillet, voditelj razvoja proizvoda za široku potrošnju u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: „Otporni COOLPIX AW120 doslovno će vinuti fotografiju u nove visine, dok značajke poput prikaza karte svijeta čine karte svijeta lako dostupnima, a uvećani prikaz aktivira se tako da protresete fotoaparat. Možete čak i pratiti svoju rutu i prijaviti do 30 lokacija snimanja. Svijetli objektiv s 5x optičkim zumom proširiv je do 10x uz Dynamic Fine Zoom* bez gubitka razlučivosti, donoseći iznimne detalje, a očitanja o lokaciji putem GPS-a, informacije o kompasu, atmosferskom tlaku, dubini i visini mogu se prikazati na monitoru ili biti uključene u vaše slike. Brzi prikaz donosi ažurnu potvrdu osnovnih podataka pa ćete biti spremni za sva okruženja.”

Fotoaparat Nikon COOLPIX S32 – dizajniran za cijelu obitelj

Fotoaparat COOLPIX S32 s 13 megapiksela jednostavan je za rukovanje, zabavan za upotrebu i dovoljno izdržljiv za cijelu obitelj – tako da ga svi mogu dijeliti. Elegantan dizajn čini ga jednostavnim za držanje u rukama i rukovanje — namijenjen je malim i odraslim rukama. Izrađen je da traje — otporan je na udarce, prašinu i vodu — savršeno se uklapa u aktivan obiteljski stil života.

Istražite zabavne značajke putem svijetlih i šarenih izbornika koje je jednostavno razumjeti, dok elegantno zaobljeni ergonomski oblik čini ovaj fotoaparat idealnim za svakog, od djece do baka i djedova. Namjenski gumbi na jedan dodir olakšavaju snimanje fotografija i videozapisa, a svi mogu dodati i pečat osobnosti fotografijama pomoću zabavnih filtara.

Jednostavan rad ide ruku pod ruku sa sjajnim rezultatima te ćete uz fotoaparat COOLPIX S32 uvijek dobiti jasne i oštre fotografije. Ovaj kompaktni fotoaparat koji je izrađen da podnese sve životne izazove otporan je na prašinu, na udarce pri padu s visine od 1,5 m te je vodootporan do 10 m, što znači da ga posvud možete ponijeti sa sobom.

Nicolas Gillet, voditelj razvoja proizvoda za široku potrošnju u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: „COOLPIX S32 vam omogućuje da s velikom lakoćom snimite obiteljske trenutke koje ćete cijeniti zauvijek. Namjenski gumb za svaku funkciju znači da ćete uvijek moći jednostavno zabilježiti ključne trenutke na fotografiji ili videozapisu. Zabavni namjenski filtri u kombinaciji s objektivom s 3x optičkim zumom i jasnim LCD zaslonom promjera 6,7 cm/2,7 in. s 230.000 točaka omogućuju nevjerojatno jednostavno snimanje i pregledavanje sjajnih fotografija, što ostavlja više vremena za obiteljsku zabavu.”

 

*Dynamic Fine Zoom može zumirati 2x dalje od najduljeg optičkog telefotografskog raspona zuma, a istovremeno zadržava maksimalnu razlučivost slike.

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.