Canon predstavio novi EOS 1200D

Feb 13, 2014 Comments Off on Canon predstavio novi EOS 1200D by

Canon je danas predstavio EOS 1200D – novi DSLR fotoaparat iz ulaznog tržišnog segmenta koji fotografiranje prekrasnih fotografija i snimanje Full HD videozapisa čini lakšim i zabavnijim nego ikad prije. Osmišljen za korisnike koji DSLR kupuju prvi put i žele impresivne rezultate bez truda, EOS 1200D je Canonov prvi model uz koji dolazi aplikacija EOS Companion[i] za mobilne uređaje koja nudi korisne savjete i upute koje korisniku pomažu u potpunosti iskoristiti novi fotoaparat. EOS 1200D kombinira Canonov sustav za sliku svjetske klase s nizom intuitivnih kontrola jednostavnih za upotrebu i automatskih načina fotografiranja, osiguravajući da uvijek jednostavno snimate fotografije dostojne vaših uspomena, bez obzira na vašu razinu vještine.

Uz pomoć nove aplikacije EOS Companion i vodiča za brzi početak koji je jednostavan za snalaženje, lako ćete usvojiti raspored tipki na fotoaparatu i upoznati njegove značajke da biste s više pouzdanja napravili prve korake u fotografiranju posebnih trenutaka. Aplikacija nudi niz stručnih vodiča i postupnih vježbi u koracima koje vas vode kroz osnove fotografije u ritmu koji vam najviše odgovara. Poseban dio aplikacije pod nazivom „Inspiriraj se“ predlaže često korištene motive, kao što su kućni ljubimci ili ljudi, i upute za njihovo fotografiranje, kao što su informacije o brzini ili perspektivi. Aplikacija nudi i vodič kroz probleme koji savjetuje kako poboljšati fotografije i riješiti najčešće poteškoće, kao što su zamućene ili previše osvijetljene slike. Tu su i savjeti vezani uz kadriranje grupa i pejzaža.

Slike ispunjene detaljima

EOS 1200D osigurava da svoje posebne uspomene uvijek možete ponovno proživjeti zahvaljujući živopisnim i prekrasnim detaljima te ih se sjećati još puno godina. Visokokvalitetne fotografije pune boja – savršene za ispis na velikom formatu za poklone ili ponosno pokazivanje kod kuće – bilježe se korištenjem APS-C CMOS senzora rezolucije 18,0 megapiksela i Canonovog procesora DIGIC 4. Čak i kada se razina osvjetljenja smanji, vaše će fotografije i dalje biti jednako žive, zahvaljujući impresivnim mogućnostima koje ovaj fotoaparat nudi u radu pri slabom svjetlu. Sustav za automatsko fokusiranje s devet točaka smještenih širom okvira osigurava da je cijela slika zabilježena u zadivljujućoj kvaliteti s puno detalja, bez obzira na to što slikate. Brzim snimanjem u pojedinačnom slijedu možete fotografirati seriju fotografija brzinom do tri slike u sekundi, što je idealno za bilježenje brzih akcijskih prizora.

Od proslava rođendana do pustolovina na odmoru, možete biti sigurni da će EOS 1200D uvijek snimiti zadivljujuće rezultate. Korištenjem načina Scene Intelligent Auto, koji automatski odabire najprikladniju kombinaciju postavki, možete jednostavno fotografirati s ispravnim postavkama svaki put.

Sjećanja u pokretu – snimanje Full HD videozapisa

Za trenutke koje često poželite doživjeti iznova EOS 1200D snima impresivne Full HD (1080p) videozapise. Velik broj kontrola koje se jednostavno koriste daje vam slobodu kreativnosti s videozapisima kako vaše vještine rastu – nudeći kontrolu ekspozicije, fokusa i razine zvuka, da bi posebni trenuci bili zabilježeni upravo onako kakvima ih se sjećate. Način Video Snapshot koji stvara dojam profesionalne videomontaže omogućuje snimanje niza kratkih videoisječaka i njihovo automatsko spajanje u fotoaparatu radi stvaranja zbirnog videozapisa nekog događaja.

Umjetnička kreativnost uz pomoć samo jednog dodira

Svakoj se slici može dodirom samo jedne tipke dodati osobna nota zahvaljujući nizu kreativnih filtara ugrađenih u EOS 1200D. Prije ili poslije fotografiranja možete primijeniti jedan od pet različitih popularnih umjetničkih stilova, kao što su minijature, riblje oko i fotoaparat-igračka, čime možete trenutno stvoriti kreativan dojam da biste poboljšali osjećaj drame i atmosferu ili da biste jednostavno dodali sasvim drugačiju perspektivu svojim fotografijama.  Na taj način možete poboljšati atmosferu na fotografijama ili im potpuno promijeniti perspektivu.

Dizajniran za vas

EOS 1200D je kompaktan i lagan pa ga lako možete ponijeti sa sobom i tako iskoristiti svaku priliku da zabilježite neki trenutak. Raspored velikih, intuitivno smještenih kontrola na fotoaparatu osigurava lako i instinktivno korištenje, omogućujući da se brzo snađete u različitim postavkama dok fotografirate u pokretu. Osmišljen da bi se prilagodio vašem stilu fotografiranja, EOS 1200D nudi svijetlo optičko tražilo koje vam pomaže pri kadriranju, kao i 7,5-centimetarski (3,0-inčni’) LCD zaslon za fotografiranje u načinu Live View. Oštar LCD rezolucije 460.000 točaka savršen je način pregledavanja fotografija i filmova odmah nakon slikanja odnosno snimanja ili pak s prijateljima.

Kad ćete biti spremni podići svoju fotografiju na višu razinu, jednostavno zamijenite objektiv svojeg EOS-a 1200D jednim od više od 70 Canonovih EF objektiva – pri čemu vam svaki daje različitu perspektivu koja će vam pomoći prilikom istraživanja kreativnosti i snimanja zaista dojmljivih fotografija. U aplikaciji EOS Companion možete pronaći detalje o širokom rasponu kompatibilnih objektiva i dodataka za EOS 1200D.

EOS 1200D – najvažnije značajke:

·         Izvrsna kvaliteta zahvaljujući velikom senzoru

·         Fotografije bogate detaljima koje se mogu izrezati i otisnuti na velikom formatu

·         Kvalitetne slike čak i pri slabom osvjetljenju

·         Način Scene Intelligent Auto, jednostavan za korištenje

·         Ugrađeni Vodič kroz značajke te aplikacija za pametne telefone

·         Full HD videozapisi s videoisječcima

·         Sjajni 7,5-centimetarski (3,0-inčni) LCD zaslon

·         Budite umjetnik uz pomoć kreativnih filtara

 

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.