Nikon predstavio novi model NIKON 1 V3

Mar 14, 2014 Comments Off on Nikon predstavio novi model NIKON 1 V3 by

Nikon je danas svojoj liniji revolucionarnih sistemskih fotoaparata Nikon 1 dodao potpuno novi Nikon 1 V3. Ništa vam neće promaći uz ovaj prenosivi sistemski fotoaparat koji u malom i čvrstom kućištu skriva vrhunske značajke za profesionalni rad.

Vrhunski dodatni ili sekundarni fotoaparat, Nikon 1 V3, osmišljen je za ozbiljne fotografe koji žele brz, snažan i pouzdan fotoaparat koji mogu svuda ponijeti sa sobom. Nikonov revolucionarni sustav hibridnog AF-a sada se može pohvaliti sa 171 točkom automatskog fokusiranja, od toga 105 točaka s prepoznavanjem faze, koje vrtoglavom brzinom fokusiraju događanje, a brzine kontinuiranog snimanja u RAW formatu na fotoaparatu premašuju one na D-SLR fotoaparatu, tako da se s nevjerojatnom točnošću mogu zabilježiti sve one važne tisućinke sekunde. Veliki CMOS senzor od 18,4 megapiksela s rasponom ISO vrijednosti od 160 do 12.800 jamči čudesno detaljne rezultate, a novi sustav za obradu slika EXPEED 4A poboljšava ukupne performanse te omogućuje fotoaparatu postizanje brzine vodeće na tržištu i bogatog dinamičkog raspona.

Kao prvi u liniji Nikon 1, fotoaparat Nikon 1 V3 opremljen je nagibnim monitorom osjetljivim na dodir i iznimnog odaziva, što znači da su vam najvažnije funkcije snimanja uvijek dostupne, a ugrađeni Wi-Fi omogućuje vam dodatni rad sa slikama putem pametnog uređaja. Nikon 1 V3 pametan je odabir za brzo i jednostavno snimanje videozapisa jer prednosti snimanja videozapisa linije Nikon 1 nadopunjuje nizom novih načina snimanja koji nude dodatne mogućnosti nadzora nad događanjima. Nova dodatna sistemska oprema obuhvaća elektroničko tražilo Nikon 1 DF-N1000 te izdržljivu i funkcionalnu dršku GR-N1010. Uz njih vam je nadohvat ruke nadzor na razini D-SLR fotoaparata. Uz Nikon 1 V3 na tržište izlazi i novi supertelefotografski objektiv 1 NIKKOR, a tanki objektiv sa zumiranjem s električnim upravljanjem u kompletu daje fotografima koji koriste Nikon 1 kreativnu prednost u svakoj situaciji.

Jordi Brinkman, voditelj proizvoda za kompaktne sistemske fotoaparate Nikon 1 u tvrtki Nikon Europe izjavio je: „Iznimno brzi fotoaparat Nikon 1 V3 odgovor je na zahtjeve fotografa koji ništa ne žele prepustiti slučaju. To je sistemski fotoaparat koji je snažan, ali i privlačan: uz svoje iznimno brze performanse, visoku kvalitetu slika, malenu i čvrstu konstrukciju te poboljšani dizajn nudi vrhunsku prenosivost i kreativni nadzor. Fotografi i snimatelji videozapisa koji žele naglasiti svaku pojedinost cijenit će slobodu pri postavljanju kompozicije koju nudi nagibni dodirni zaslon i dodatno elektroničko tražilo.”

Izvanredno brz i profesionalan rad

Osmišljen za one koji ne žele dopustiti da ima promakne neki događaj, Nikon 1 V3 jamči profesionalne performanse i kvalitetu svake snimke. Veliki CMOS senzor slike CX formata od 18,4 megapiksela nema optički niskopropusni filtar, čime se na najbolji mogući način iskorištava prednost svakog piksela: čak i najfinijih teksture snimaju se izvanredno oštro, a široki ISO raspon od 160 do 12.800 jamči besprijekorne slike u uvjetima slabog osvjetljenja. Brži od D-SLR fotoaparata, Nikon 1 V3 nudi munjevito brzo kontinuirano snimanje do čak 20 fps uz kontinuirano automatsko fokusiranje, a fotoaparat može okinuti 40 slika u formatu RAW brzinom do čak 60 fps uz fokus fiksiran na prvom kadru. Novi sustav za obradu slika EXPEED 4A omogućuje tu izvanrednu brzinu i kvalitetu slike zahvaljujući dvama snažnim alatima: jedan omogućuje jednostavno upravljanje brzim vremenom zapisivanja, a drugi jamči vrhunsko smanjenje šuma, izvanrednu oštrinu i slike bogatih tonskih gradacija. Bez obzira na to koliko se brzo nešto odvija, revolucionarni hibridni AF linije Nikon 1 sada koristi 171 točku automatskog fokusiranja (u odnosu na prethodnih 135 točaka) za brzo fokusiranje na objekt: a impresivnih 105 točaka AF-a s otkrivanjem faze ravnomjerno je raspoređeno po sredini kadra, čime se postiže spektakularno fokusiranje na akciju i snimanje oštrih videozapisa. Točke AF-a s otkrivanjem kontrasta šire se do ruba kadra te omogućuju izvanredno oštro bilježenje pojedinosti, čak i uvjetima slabog osvjetljenja.

Pouzdan i precizan nadzor

Nikon 1 V3 nudi izuzetnu slobodu postavljanja kompozicije. Taj fotoaparat koji je osmišljen tako da možete dotjerivati kompoziciju i stvarati bez skidanja očiju s objekta opremljen je glavnim kotačićem odabira naredbe i kotačićem odabira podnaredbe, dvama funkcijskim gumbima s mogućnošću programiranja te gumbom značajke za brzi pristup izborniku fotoaparata. Tanki nagibni zaslon nudi upravljanje dodirom vrhunskog odaziva, što vam omogućuje da fokusirate, snimate i prilagođavate ključne postavke ili pregledavate kreativne funkcije jednostavnim dodirivanjem LCD monitora promjera 7,5 cm (3,0 in.) sa 1037 tisuća točaka. Dodirni zaslon može se jednostavno onemogućiti ili se pak na fotoaparatu može postaviti istodobno upravljanje pomoću dodira i gumba. Radi dodatne preciznosti novo dodatno elektroničko tražilo (EVF) Nikon 1 DF-N1000 nudi pokrivenost kadra od skoro 100 %: taj EVF s 2359 tisuća točaka koji se može odvojiti nudi visoki kontrast, visoku razlučivost, prikazuje ključne informacije o snimanju te mogućnost povećavanja objekata za precizno ručno fokusiranje. Pri snimanju s dugim objektivima dodatnu stabilnost omogućuje dodatna drška GR-N1010 koja je opremljena nakošenim komandama koje omogućuju ugodan pristup gumbu za otpuštanje okidača. Drška ima i treći funkcijski gumb s mogućnošću programiranja i kotačić za odabir podnaredbe.

Videozapisi profesionalne kvalitete

Nikon 1 V3 vaš je savršeni partner za snimanje videozapisa jer je lagan te omogućuje brzo i diskretno snimanje. Njegov hibridni sustav automatskog fokusiranja s brzim i preciznim AF-om s otkrivanjem faze jamči besprijekorno snimanje događanja na videozapisu uz precizno praćenje objekta. Pritiskom gumba u trenu možete početi snimati videozapis ili preuzeti ručno upravljanje nad postavkama ekspozicije i ISO vrijednosti, a elektronički VR jamči snimak bez zamućenja za HD videozapise snimljene pri 1080/30p ili 720/30p. Postignite dramatične efekte uz usporeni način, funkciju koja HD videozapis od tri sekunde snimljen brzinom od 120 fps reproducira 12 sekundi te nove kreativne načine snimanja videozapisa koji se prvi put pojavljuju na fotoaparatu Nikon 1 V3, a uključuju brzi način, vremenski skok i videozapis od 4 sekunde. Kao i kod svih fotoaparata Nikon 1, možete snimiti fotografije visoke razlučivosti za vrijeme snimanja videozapisa i to jednostavnim pritiskom gumba za otpuštanje okidača ili koristiti Nikonovu novu funkciju automatskog snimanja slike. ta funkcija koja je prvi put dostupna na fotoaparatu Nikon 1 V3, analizira svaki kadar te automatski okida fotografije kad su uvjeti najbolji.

Inovacije linije Nikon 1

Originalne inovacije linije Nikon 1 nude brze i jednostavne načine za postizanje najbolje snimke u svakom trenutku ili pretvaranja običnog u izvanredno na samom fotoaparatu. Hvaljeni način snimanja najboljeg trenutka sada je opremljen novom Nikonovom funkcijom Aktivni odabir koji snima do 40 snimki pune rezolucije za manje od sekunde te vam omogućuje da odaberete koju odabrati. Potpuno nova Kreativna paleta koja je dostupna u Kreativnom načinu fotoaparata nudi novi način primjene umjetničkih filtara studijske kvalitete na fotografije prije samog snimanja. Kreativna paleta prilagođava svjetlinu, zasićenje te izjednačenje bijelog dok se pomiče kroz različite efekte: sve što morate napraviti jest kliznuti prstom oko prstena na dodirnom zaslonu ili zakrenuti višenamjensku tipku, a slika na zaslonu promijenit će se i vidjet ćete kako će izgledati u trenutku kada je snimite.

Novi objektivi 1 NIKKOR

Dva nova objektiva 1 NIKKOR izlaze na tržište istodobno kad i Nikon 1 V3. Snažni supertelefotografski objektiv 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 omogućuje fotografima da slobodno uživaju u snimanju besprijekornih supertelefotografskih slika velikom brzinom i bez korištenja stativa. Objektiv 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM prvi je put dostupan kao objektiv u kompletu za Nikon 1 V3 te omogućuje postizanje brzine, fleksibilnosti i vrhunske kvalitete slike bez posebne prilagodbe postavki. Budući da je opremljen elektroničkim pokrovom objektiva, kao i mehanizmom objektiva na uvlačenje, taj tanki objektiv sa zumom jamči da ćete bez odgode zabilježiti čak i najneočekivanije fotografske ili videotrenutke.

Kratak pregled ključnih značajki

• Veliki CMOS senzor od 18,4 megapiksela: brzi senzor CX formata osmišljen je bez optičkog niskopropusnog filtra. Oštro snima fine teksture te omogućuje postizanje jasnih i oštrih slika.

• ISO 160 – 12.800: automatski ISO ima raspon od 160 do 6400, a osjetljivost se može povećati na ISO 12.800. Dvije sofisticirane postavke za smanjenje šuma smanjuju šum pri snimanju uz vrijednost od ISO 6400 ili 12.800.

• EXPEED 4A: omogućuje vam snimanje spektakularnih slika i HD videozapisa velikom brzinom.

• Omogućeni Wi-Fi: povežite se, dijelite i stvarajte. Brzo i jednostavno dijelite visokokvalitetne snimke snimljene pomoću fotoaparata Nikon 1 ili putem pametnog uređaja doživite svijet kreativnih fotografskih aplikacija.¹

• Profesionalno upravljanje: glavni kotačić odabira naredbe i kotačić odabira podnaredbe, dva funkcijska gumba s mogućnošću programiranja i načini snimanja PSAM.

• Rad putem dodirnog zaslona: elektromagnetski LCD monitor promjera 7,5 cm (3,0 in.) sa 1037 tisuća točaka.

• Napredni hibridni AF: sustav AF-a sa 171 točkom. Može se pohvaliti sa 105 točaka s prepoznavanjem faze koje fokusiraju događaj izvanrednom brzinom i preciznošću.

• Munjeviti fps: snimajte slike pri brzini do 20 fps uz kontinuirani AF ili snimite do 40 RAW slika pri brzini od 60 fps uz fokus fiksiran na prvom kadru.

• Videozapisi profesionalne kvalitete: videozapisi pune HD razlučivosti (1080p) (omjer slike 16:9) pri brzini kadra od 60p/30p i potpunim ručnim nadzorom nad postavkama. Elektronički VR omogućuje postizanje snimaka bez zamućenja za HD videozapise snimljene pri 1080/30p ili 720/30p. Snimajte fotografije visoke razlučivosti dok snimate videozapis te pregledavajte HD videozapise snimljene pri 120 fps u iznimno sporom načinu.

• Virtualni prikaz ravnine horizonta: okretanje (vodoravni nagib) i kotrljanje (nagib naprijed ili natrag) mogu se potvrditi putem LCD monitora ili putem vanjskog tražila.

• Prikaz sa svjetlijim elementima: upozorava vas na moguće probleme s ekspozicijom tijekom reprodukcije.
Inovacije linije Nikon 1: Snimanje najboljeg trenutka (uz novi Aktivni odabir, Način pametnog odabira fotografije), Snimka u pokretu.

• Kreativna paleta: primijenite umjetničke filtre studijske kvalitete na fotografije prije snimanja putem dodirnog zaslona ili višenamjenske tipke fotoaparata.

• Utor memorijske kartice s jednostavnim pristupom: omogućuje jednostavno umetanje memorijskih kartica microSD.

Odabrana dodatna oprema:

• DF-N1000 EVF: elektroničko tražilo s 2359 točaka koje se može odvojiti. Omogućuje postizanje visokog kontrasta, visoke razlučivosti i pokrivenosti kadra od gotovo 100 %.
• Drška GR-N1010: omogućuje veću stabilnost fotoaparata i pouzdano telefotografsko snimanje. Opremljena je dodatnim funkcijskim gumbom s mogućnošću programiranja, kotačićem za odabir podnaredbe te gumbom za otpuštanje okidača.
• Bljeskalica SB-N7 Speedlight: kompaktna i snažna bljeskalica.
• Prilagodnik postolja FT1: omogućuje pričvršćivanje objektiva NIKKOR D-SLR na fotoaparat iz linije Nikon 1.

Uključena dodatna oprema:

• Litij-ionska baterija koja se može puniti EN-EL20a
• Punjač baterije MH-29
• Mikro USB kabel UC-E20
• Remen AN-N1000
• Poklopci objektiva i kućišta za Nikon 1 te pokrov za nastavak za stativ fotoaparata.
• Softver koji se isporučuje s fotoaparatom: View NX2

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Fotoaparati

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.