Subota, 11.9.2010. – 3. zagrebački FOTOMARATON!!!

Aug 26, 2010 No Comments by

Što je to Fotomaraton?

Fotomaraton je fotografsko natjecanje koje je kao ideja, barem koliko je nama poznato, nastala u Copenhagenu ne tako davne 1989. godine. Natjecanje je zamišljeno tako da unutar određenog vremenskog perionda natjecatelj mora napraviti određeni broj fotografija koji odgovara broju tema koje su zadane, osim brojem i poretkom fotografija. Obično je to koncipirano tako da se unutar 12 sati moraju napraviti 24 fotografije. Osim ovoga postoje i drugi koncepti gdje varira broj zadanih tema, a time i broj fotografija koje natjecatelj mora napraviti i naravno vrijeme trajanja. Više informacija na www.fotomaraton.hr
Ideja fotomaratona se proširila svijetom, a u Hrvatsku je prvi puta došla 15.9.2007. godine kada je održan prvi hrvatski fotomaraton na kojemu je sudjelovalo oko 150 natjecatelja, a održao se u Zagrebu.
Postoje varijacije na temu fotomaratona, recimo kada svaki natjecatelj dobije jednokratni fotoaparat, tako su svi apsolutno izjendačeni što se alata tiče. Vjerujemo da ćemo i takav oblik sprovesti u djelo pošto se i nama u organizaciji ta ideja jako sviđa.
U okolici Zagreba, koliko je nama poznato, postoji Bečki fotomaraton, na kojem smo i mi sudjelovali, Prag također organizira fotomaraton, a i u Novom Sadu je također organiziran. Niže možete naći linkove na ostale site-ove vezane za ovaj tip zabave za sve one koji vole fotografiju!

Komentari

komentara

Powered by Facebook Comments

Natječaji

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Subota, 11.9.2010. – 3. zagrebački FOTOMARATON!!!”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.